Janet GrilloScénář:
Jennifer DeatonKamera:
Hillary SperaHrají:
AnnaSophia Robb, Taylor Richardson, Famke Janssen, Scott Cohen, Drena De Niro, John D'Leo, Israel Broussard, Tonye Patano, Sophia Anne Caruso (více)Obsahy(1)
Jacquelyn (AnnaSophia Robb) je problémová dospívající dívka. Její mladší sestra žije u pěstounské rodiny, avšak ona ji od ní už po několikáté odláká. Chce si vzít sourozence na starost. Ovšem to nepřipadá v úvahu, jelikož i když je plnoletá, nemá práci ani kde bydlet. A tak si hledá zaměstnání. Díky několika lžím se stává pečovatelkou. Je jí svěřena autistická dcera jedné zoufalé matky. Jacquelyn změní vizáž i chování a snaží se najít si cestu k nemocné dívce. (Kacitr)
Musím dát plné hodnocení, přestože se Jack of the Red Hearts více méně nevymyká zaběhnutým šablonám či scénáristickým zkratkám. Má totiž v sobě obrovský náboj, je točen s citem, výborně buduje mezilidské vztahy a pracuje s nimi, ať už ve chvílích idylických či vyhrocenějších. Obsahuje nejeden silný moment (především svérázná výuka stravování se pomocí lžíce), umí chytit za srdce i zabrnkat na nervy, vykresluje zajímavý vztah problémové dívky a autistického děvčete, který i přes všudypřítomný stín lži nabývá silných rozměrů. Takové typické malé velké drama plné lásky, emocí i osobních dilemat. Jsem rád, že se AnnaSophia Robb po televizním období opět vrací na scénu filmovou, zejména když opět ukazuje svůj cit pro výběr zajímavých rolí, které ji nepřinesou slávu ani bohatství. Díky její účasti jsem nepřehlédl toto kvalitní dílo. Obrovskou poklonu vzdávám také Taylor Richardson, která náročnou roli autistické Glory zvládla bravurně (nějakou tu cenu by si zasloužila). 90% ()
Jasný, od první vteřiny víte jak to dopadne. Problémová holka bere práci, o které nic neví jen aby zachránila sestru, která od ní ale fakt zachránit vůbec nepotřebuje. S malou autistkou nejdřív vůbec neplánuje nic dělat. Pak přijde zlom, zamiluje se, do holky, do jejího bráchy a vlastně celkově do celé rodiny. A happyend. I když, zajímalo by mě co bylo dál :P No ne, já se na film hodně těšila a mně se líbil. ()
Co říct? Kdyby tam nehrála AnnaSophia, tak plný počet možná nedám, ale když ona je prostě tak úžasná. Dalo se čekat, jak se bude snímek vyvíjet, v podstatě mě ničím, co se týče vývoje děje tak nějak nepřekvapil, ale já si ho stejně užil. To úvodní seznámení, jak jí Anna tahala, vyplňovala její úkoly a srala na ní, to jsem se strašně smál a pak po zkouknutí osudového filmu a té scény s lžící také, ale je vidět, že to pomohlo na rozdíl od moc liberální výchovy matky. Konec nebyl příliš sentimentální a já musím dát plný počet. ()
AnnaSophia Robb po letech v dobré roli. Skvělé nezávislé drama o dívčině, co se pod falešnou identitou vetře do rodiny a stará se o autistické dítě. Zpočátku spíše boj, ale po čase objeví něco, co o sobě ani netušila. Prostě vcelku klasický mírně šablonovitý příběh, ovšem velmi dobře napsaný a zahraný. Film možná místy zidealizovaný a nerealistický, ale taky lidský a hřejivý. Jen ten konec mohl být o trošičku méně otevřený. ()
Povedený snímek o autismu a nejen o něm. Děj je sice takový "učebnicový" aneb jak se ze zlobivé holky rozumná žena stala, ale je to podané příjemnou formou. Všechno působí reálně, rozhodně to nepadá k nějakým vyumělkovaným klišé, kde myslím docela často filmy s podobnými motivy končí. (Ted teda nemyslím filmy o autismu, ale spíš ty o nějaké "nápravě". ) Děj má spád, člověk se nenudí, občas zazní nějaký vtip, občas jen takový hořko-sladký vtip a občas mi z toho bylo smutno. Moc se mi líbila práce s kamerou a náhledy z pohledu autistické holčičky. Mimochodem Taylor Richardson, která Glory hraje byla skvělá! Za mě to jsou tři a půl hvězdičky. ()
- Režisérka Janet Grillo je sama matkou syna s poruchou autistického spektra. (anarya)