Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že jsem z Prahy, kde se divní lidé rozprostřou v davu, ale tady scénárista vytvořil malou vesnici, kde je magorů až na půdu. Takže vše je postaveno na hloupých postavách, ještě hloupějších dialozích a děj se tahne jak Lovosice. Detektivky náš filmový průmysl uměl a v mnoha případech dodnes umí, a tak doufám, že Policie Modrava je jen špatný vtip. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Pěknej řízek.“ ,,Jen ho naklepat.“ Když jsem se dozvěděl, že tento televizní film měl být úvodním dílem připravovaného seriálu, byl jsem docela rád, že z něj sešlo. Kdyby se totiž tento seriál vydal stejnou cestou jako tento film, dopadl by prabídně. Tady se na malé ploše vystřídá velké množství špatně zahraných postav, při čemž každá má nějakou svou zápletku a u většiny jejich příběhy vyšumí do ztracena. Hlavní detektivní linie s postiženým děvčetem mi přišla divná, navíc byla hyzděna tradičními detektivními stereotypy. K tomu hrál příšerně nelibozvučný hlavní hudební motiv, který mi doslova lezl krkem. Jediné pozitivum jsem viděl v herečce Norisové, která svoji kapitánku zahrála se ctí a šarmem. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi v první čvtrthodince jsem napočítal nejmíň pět deliktů, kterých se s klidem a bohorovným přehledem dopouštějí soudruzi od policejního tělesa: opilství, řízení vozidla pod vlivem návykové látky, domácí násilí, smilstvo, přijímání úplatků - tak to je vždy, když se nám snaží vykreslit fízly jako "taky lidi". Až do poloviny vydržel tenhle dojem, že vlastně největší zločinci v Kašperských horách a okolí jsou jednoznačně policajti (že by náhoda?) V druhé půlce se už snažili tam nastrkat i nějaké poklesky obyčejných lidí, aby se existence těchto vyžírků přece jen nějak zargumentovala. Ale to už mě tolik nebavilo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama