Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ségry Norisovy jsou kočky, ale jak se mi dříve více líbila Zuzana, tak teď je to Soňa. Na ní se nějak neprojevuje stárnutí. Zuzka v Rebelech a dnes, to je halt rozdíl. Soňa ve Václavovi a dnes to je pořád stejná liga... Eh ale hodnoťme seroš. Seriálu škodí především četnost seriálů z policejních prostředí. Když už se i dopolední divák přesytil v šech těch námořních, podvodních, leteckých, armádních a já nevím jakých ještě vyšetřovacích služeb.. vrhla se naše tvorba na seroše z ryze domácího prostředí. Jenže i zločiny v Hostivaři a jinde asi už nejsou to pravé a tak zde evidentně padl nápad spojit přírodu, jistou odlehlost a svéráznost místních lidiček na Šumavě s krimi serošem. Zatím jsem z toho trochu rozpačitý. Na koho jsem alergický je pan TUC Tomsa, takže mám obavy, že i přes hezkou přírodu a Soňu mi tam bude křenit tahle sušenka... Zatím za tři policejní placky. * * * ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem posledního filmu režiséra a scénáristy Jaroslava Soukupa ( krom chybného dojmu, že jde o samostatně stojící dílo) je fakt, že čítá dvě kvalitativně dost odlišné poloviny. Přičemž právě ta první – a z hlediska prvního dojmu nejdůležitější - je divácky dost obtížně vstřebatelná. Sálá z ní totiž typická tuzemská televizní ( pilot vznikal v produkci televize Nova ) sterilita. ...více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/09/policie-modrava-r-jaroslav-soukup-cr.html ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálům ČT to nesahá ani po paty, ale alespoň se Nově podařilo po mnoha letech od Okresního přeboru natočit něco, co má dejme tomu průměrnou úroveň. Pointu sice odhadnete celkem snadno a postava, která říká v každé druhé větě slovo "jasňačka" se hodí spíš do Discopříběhu, ale přežít se to v klidu dá. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% - Zase taková naše televizní „detektivka“. Spíš takový komorní příběh z šumavských hvozdů, kde k sobě mají lidi tak nějak blíž. Ale úplná hrůza to nebyla, dokoukat se to dalo. Nicméně napínavost byla někde kolem nulové hranice. Zajímalo by mě, jestli někdy dokáží čeští filmaři natočit zajímavou a napínavou detektivku, aby v tom nebyl nějaký pokus o trošku „specifický“ pohled. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Tak to se tvůrci moc nepředvedli. Podprůměrná kriminálka bez jakékoliv režijní invence. Herecké výkony jsou rozmanité, od dobrých až po otřesné. Další slabinou filmu je do očí bijící televizní look a hudba jak z pořadu ČT Panorama. Navíc zde absolutně chybí napětí a zápletka je slušně řečeno velice primitivní. Druhá hvězdička patří Soně Norisové, která však ani svými smyslnými rtíky nezvládla odvrátit tuhle šumavskou pohromu. 30% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama