Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

insurgentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi v první čvtrthodince jsem napočítal nejmíň pět deliktů, kterých se s klidem a bohorovným přehledem dopouštějí soudruzi od policejního tělesa: opilství, řízení vozidla pod vlivem návykové látky, domácí násilí, smilstvo, přijímání úplatků - tak to je vždy, když se nám snaží vykreslit fízly jako "taky lidi". Až do poloviny vydržel tenhle dojem, že vlastně největší zločinci v Kašperských horách a okolí jsou jednoznačně policajti (že by náhoda?) V druhé půlce se už snažili tam nastrkat i nějaké poklesky obyčejných lidí, aby se existence těchto vyžírků přece jen nějak zargumentovala. Ale to už mě tolik nebavilo. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu. ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady obyčejných kriminálek které v našich končinách působí hodně zvláštně. V USA by to asi zapadlo do běžné praxe jakéhokoliv oddělení v největší prdeli uprostřed pouště ale v naší malé a ničím zajímavé zemičce je dost zvláštní řešit takové případy. No dost jsem odbočil od toho co jsem chtěl napsat. Je to nudná věc které mizí v zapomění v okamžiku co dojedou titulky. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není se divit, že trvalo pár let, než k tomuhle pilotu přiklepli seriál. Herecky ani scenáristicky nic moc. Z herců si kromě hlavní představitelky pořádně nikoho nezapamatujete. Potom je to dost přeplácané. Řešit tři případy na ploše jedné hodiny je prostě moc, navíc se vyřeší více méně náhodou, něž nějakou policejní prací. 40 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic (moc). Z herců i "herců" se snažila jen rázná Soňa Norisová, po režijní stránce mě to nezaujalo vůbec (i záběrů na šumavská panoramata se člověk přejí, je-li jich příliš a jsou-li zoufale statické) a co si myslet například o postavě policisty, který je podle scénáře rodilým Šumavanem a přitom jej hraje člověk s velmi silným slovenským přízvukem? Na tenhle seriál se rozhodně dívat nebudu, a tak hodnotím jen jeho chabý pilotní díl. Těm, kterým se líbil, ale bez jakékoliv škodolibosti doporučuji Soukupovu starší Drsnou planinu - s pohraničníky místo policistů. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama