Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

ESNYR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady obyčejných kriminálek které v našich končinách působí hodně zvláštně. V USA by to asi zapadlo do běžné praxe jakéhokoliv oddělení v největší prdeli uprostřed pouště ale v naší malé a ničím zajímavé zemičce je dost zvláštní řešit takové případy. No dost jsem odbočil od toho co jsem chtěl napsat. Je to nudná věc které mizí v zapomění v okamžiku co dojedou titulky. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jarda „tančící drak“ Soukup žije – regulérním bijákům se po ukradených Dagmarách, upírských svatbách a opět zasahujících Majsnerech zatím zaplaťpánbůh úspěšně vyhýbá, ale televizní šumavská kriminálka mu celkem sluší. Sluší, ale…………. Modrava by se ještě lépe vyjímala jako seriál, kterým původně měla být (televizní film Policie Modrava měl být pilotním dílem šestnáctidílného seriálu, který Nova začala natáčet v roce 2008, ale kvůli ekonomické krizi nepokračovala a odvysílána je jeho zkrácená podoba z důvodu nevzbuzení dojmu následovného pokračování). ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál, protože české "kriminálky" a "policie" mě bavily. Nesledoval jsem dění, čili jsem netušil, že se jedná o film. Škoda, protože takto bylo několik případů vměstnáno do jednoho "dílu", takže výsledek byl trošku rozpačitý. Musím přiznat, že mě překvapilo i jméno režiséra, ztvárnění filmu bylo spíše jako do někoho mladšího, nováčtějšího. Hezké prostředí, celkem slušný příběh a postavy, ale příliš seriálové zpracování. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Tak to se tvůrci moc nepředvedli. Podprůměrná kriminálka bez jakékoliv režijní invence. Herecké výkony jsou rozmanité, od dobrých až po otřesné. Další slabinou filmu je do očí bijící televizní look a hudba jak z pořadu ČT Panorama. Navíc zde absolutně chybí napětí a zápletka je slušně řečeno velice primitivní. Druhá hvězdička patří Soně Norisové, která však ani svými smyslnými rtíky nezvládla odvrátit tuhle šumavskou pohromu. 30% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama