Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Videa (5)

Trailer

Recenze (47)

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil opravdu náhodou a říkal jsem si, že to má celkem zajímavé obsazení. Nic o příběhu ani tak jsem si nezjišťoval, ale měl jsem náladu na klasický character driven britský seriál. A vlastně jsem dostal přesně to, co jsem chtěl až na to, že v takovém měřítku až jsem se nestačil divit. Tenhle seriál je prostě totální VIBE od začátku do konce. Už dlouho jsem neviděl něco co by mělo takovou duši a bylo dělané opravdu s láskou k filmařskému řemeslu. Kdo neuvidí, nepochopí. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál překypující vtipem, originalitou a v neposlední řadě hlavně dvěma hlavními a skvělými výkony vskutku sympatických herců, které známe například z Pirátů z Karibiku a Harryho Pottera. Škoda, že seriál je tak krátký, protože na každé úsměvné dobrodružství nebo průser Lance a Andyho jsem si urychleně zvykl se moc těšit. Nicméně půlhodinová stopáž je vyhovující, protože díly na sebe navazují. Taktéž děkuji datel071 za titulky :-) ()

Reklama

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Tak příjemné pohlazení po duši a krásné o dvou ubžácích, že jsem se zabořil do polštáře a za chvilku jsem byl tuhý, jeden díl jsem sledoval s přemlouvání tři večery a s druhým jsem už seknul. Nic nepředvídatelného a s nadsázkou se tam neděje... 8/ . Do svých oblíbených seriálů si to rozhodně řadit nebudu. ()

Klot 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál zdánlivě o ničem, o lidech tak obyčejných, až divákovi evokují jeho vlastní život. Některé postavy - no, upřímně, v podstatě všechny - působí - hlavně ze začátku, než si oko zvykne - jako totální lůzři, sociální zkrachovanci nebo polomagoři. Po několika dílech a nějakém tom pivě před úvodní podtitulkovou písní si však zvyknete a hlavně odhalíte příčinu - Britové prostě takoví jsou. Krátké trefné rozhovory dvou hlavních postav o životě jsou pak často labužnickou ukázkou slovní ekvilibristiky scénáristů. Škoda jen krátké stopáže. God save the Queen...! ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Vraj v jednoduchosti je krása. Zábavné a milé postavy a charaktery, ktoré sa chovajú naozaj ako ľudia. Žijúce si svoje jednodocho-krásne a zároveň niekedy trpké, niekedy sladké a stále svoje životy. Plné krásnych metafor, v parádnom vidieckom prostredí. Z toho súčasného seriálového sveta, kde sa každý snaží šokovať a prichádzať s niečím neuveriteľne pokrokovým sú Detectorists krok úplne mimo mainstream. A mne sa to veľmi páčilo. ()

Zajímavosti (1)

  • Jednu z hlavních postav - Lance Statera v podání Tobyho Jonese - vybavili autoři tak zvaným nomen omen (jméno, které vyjadřuje určitou charakteristiku nositele). Stater je totiž označení pro starověkou zlatou minci a běžně se takto označují i nejstarší maloasijské mince a také keltské duhovky nacházené i na našem území. (Klot)

Reklama

Reklama