Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Hundert, profesor ze staré školy, zjistí, že jeho svět, který má pevně pod kontrolou, je otřesen a neúprosně změněn ve chvíli, kdy do jeho třídy vstoupí nový student Sedgewick Bell. Začíná nelítostný souboj dvou mozků, který přeroste v úzký vztah mezi studentem a učitelem, ale pro Hunderta také v životní lekci, která jej bude pronásledovat ještě o čtvrt století později. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

AlThorKremser 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Od celkového shlédnutí filmu mně dělilo asi pět let. Před pěti lety jsem ho viděl jen z části,ale moc se mi líbil a zaujal mne. Dlouho jsem jej nemohl sehnat. Teď se to konečně povedlo a mohl jsem si jej vychutnat celý i se svou přítelkyní. Tento film jsem prožíval jako jen pár filmů. Podle mne byl nejlepší v tom,co si jeho divák odnesl. Postava profesora Hunderta byla úžasná. Volba herců velmi dobrá. Tomuto filmu chybělo opravdu jen málo ke 100%. Takže 97%! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Emila Hirsche.. "Klub vyvolených" je přesně ten typ filmu, který se hodí na deštivé nedělní odpoledne - neurazí, nenadchne.. Vidět jej můžete, ale kdyby jste se k němu nedostali, tak se nic neděje.. Kdyby nebyl snadno srovnatelný s mladším snímkem " Společnost mrtvých básníků", kde navíc hraje můj oblíbenec Robin Williams, tak by asi udělal více parády.. Obsazení ústřední dvojky - Kevin Kline a Emile Hirsch - bylo výborné, ale scénář spíše nudil.. Příběh klouže po hladině a všechny "dramatické" zvraty působí mělce.. Bavila mne pointa postavená na skoku v čase.. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Film zo školských lavíc, ktorý opäť sa sústredil na konflikt študenta a profesora, ale tentoraz nové spracovanie, a s tým aj nový pohľad na danú vec vo vierohodnom obale- mu veľmi napomohol. Kevin Kline bol príkladným profesorom a Emile Hirsch taktiež nesklamal, mohli sme v ňom zhliadnuť nového DiCapria. Celkovo sme mohli zhliadnuť jeden veľmi príjemný film na zamyslenie o skorumpovanej morálke, ktorý potvrdil jednu životnú pravdu, že ĽUDIA SA NEMENIA. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Vždy se velmi rád podívám na dobře natočený film odehrávající se ve školním prostředí. A do téhle skupiny můžu s klidným svědomím zařadit i "Klub vyvolených". Vůdčí postavou filmu je pochopitelně Kevin Kline jako zásadový učitel. Velmi dobrý je i Emile Hirsch, který dokázal přesvědčivě ztvárnit roli nepoučitelného studenta a stal se tak přirozeným protikladem postavě Klinově profesora. Záporem filmu je postupné sklouzávání k jednostranému pojetí postav, což se projeví především v závěru, kdy je nám představen budoucí politik, který si z profesorova učení nedokázal odnést vůbec nic a ostatní bývalí žáci, kteří se naopak naučili úplně všechno. Hodnotil bych spíš za 3 a 1/2 *. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Takého Sedgewicka Bella zažil v škole snáď každý. A takého ľudského profesora Hunderta, ktorý pozitívne ovplyvnil náš život, na ktorého myslíme aj po rokoch a na ktorého slová si spomíname na každej stretávke tiež. Preto sa mi tento film tak páči, lebo jeho téma je aktuálna v každej dobe. A samozrejme Kevin Kline a hudba je tiež parádna, krásne dopĺňa atmosféru filmu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama