Reklama

Reklama

Nejlepší způsob chůze

  • Francie La Meilleure Façon de marcher (více)

Obsahy(1)

Philippe je synem ředitele letního chlapeckého tábora a vede na něm skupinu, která připravuje divadelní představení. Jeho svěřenci a především on sám se liší od ostatních, kteří se věnují různým sportovním aktivitám. Kolegové nepromarní jedinou příležitost, aby se Philippovi neposmívali, a jeden z nich, Marc, mu každou chvíli připraví nějaké surové a ponižující překvapení. Nejenom proto, že ho jednou přistihl převlečeného do ženských šatů; tím hlavním důvodem je msta za to, že se jím cítí být přitahován. To je pro Marca, zakládajícího si na svých svalech a inteligenci agresivního manipulátora, nesnesitelné pomyšlení. Hraje si s plachým a bezbranným Philippem jako kočka s myší, atmosféra v táboře nenápadně houstne a skrývané drama nečekaně vyvrcholí na rozlučkovém maškarním bále. Působivost studie dvou protikladných povah umocňují pozoruhodné herecké výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdřív musím napsat, že Patrick Dewaere dal toho sporťáckýho surovce v kvalitě A+ a Patrick Bouchitey byl lehce uvěřitelný jemný intelektuál s knihou v ruce, po pravdě mně se líbili oba, každý svým okouzlujícím způsobem. Rozehrané drama postupně houstlo, až jsem se začala bát, kam to všechno povede.. Nicméně tvůrci to ukočírovali s grácií a příběh dvou vedoucích z chlapeckého tábora uzavřeli s odstupem času.. Pozoruhodná filmová perla.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný francouzský filmík, který zdařile balancuje na hranici mezi dramatem a komedií. Příběh o napjatém vztahu dvou vychovatelů ( něco jako vedoucí ) na dětském letním tábořem. Jeden z nich viděl toho druhého v ženských šatech, začne si myslet své a provokovat a ponižovat... Oba dva hlavní herečtí představitelé odvádějí dobrou práci, především Parick Dewaere je ve své roli frajerského provokatéra výtečný, jeho živelná hra tělem je občas k popukání... ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Intimní drama dvou mladíků, které jedna malá náhoda zaplete do agresivní a ponižující hry snažící se zakrýt na obou stranách skutečnou sexuální identitu i vzájemnou náklonnost. Přestože jde v první řadě o bolestivé drama, snímek nabývá čím dál více na sžíravé ironii a vrcholí neuvěřitelnou scénou maškarního bálu, jehož průběh naruší rafinovaná a zábavná msta. Navíc, když na diváka působí skutečnost, že představitel a představitelka hlavních rolí v mladém věku předčasně ukončili svůj život, nabývá filmový zážitek zvláštní obrysy a ještě více posiluje smutek v podložních vrstvách. Vřele tento polozapomenutý snímek, jenž je začátkem kariéry úspěšného režiséra, doporučuji. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Už je to pěkná řádka let, co film vznikl, a to se ještě příběhem vrací o dalších 16 let zpět do dětského tábora v r. 1960. Překvapila mě velmi solidní kvalita kopie i cz titulků. Příběh zase není tak špatný, když se nad ním zamyslíme v souvislostech vzniku filmu, kde dominovali všichni tři hlavní představitelé, kromě již zmiňovaného Marca (budu používat filmová jména) již dávno po smrti též dobře zahrál Filip a půvabná Chantal (bohužel už také po smrti) … 7767 ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Film o predsudkoch a domnienkach. O šikane v kruhu dospelých a potláčaní samého seba. Vedúci tábora nadobudne presvedčenie, že jeho kolega je homosexuál, keď ho raz uvidí v ženských šatách. Zároveň však zisťuje, že ho priťahuje a začne ho nenávidieť. Kto je tu vlastne homosexuál? Film ostáva v podstate otvorený a neponúka žiadne explicitné odpovede. Napätie medzi dvoma aktérmi a dusná atmosféra = neobvyklý filmový zážitok na vysokej úrovni. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V roce 1977 získal snímek Césara za kameru a pět nominací (Patrick Dewaere jako nejlepší herec, Claude Miller jako nejlepší režisér, dále byl nominován jako nejlepší film, za zvuk a scénář). (Snorlax)
  • Film je vlastně autobiografií svého režiséra Clauda Millera. (Snorlax)

Reklama

Reklama