Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Green se po dvou krátkometrážních snímcích rozhodl natočit i svůj první celovečerní film a jako námět si vybral doté doby nepříliš často využívané téma. Dnes už podobných hororů z válečného prostředí existuje několik, ale v té době to byl docela risk. Svým způsobem však slavil do jisté míry úspěch, protože jeho snímek rozhodně nezůstal bez povšimnutí. Již o rok později byl natočen známější Deathwatch (2002). The Bunker je podobně jako jeho mladší kolega obestřen mysteriózním nádechem, který dopomohl vytvořit docela zajímavou atmosféru. Bohužel po jeho zhlédnutí mně přece jenom o něco více zaujala Mrtvá hlídka. Možná to bylo i díky lepšímu výběru herců. Podobně jako někteří diváci i já mám bohužel dojem, že tvůrci jaksi nedokázali využít naplno potenciál, který tento film (lépe řečeno námět) měl. Některé pasáže byly dost zmatené, nedotažené do konce a to je obrovská škoda. Lidský strach je pěkná svině a zvláště když vaše svědomí není rozhodně křišťálově čisté. Podzemní katakomby v kombinaci s místními pověrami a všudypřítomným závanem smrti dokáží i z těch největších tvrďáků udělat pěkné posery. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, atmosféra miestami pekne príjemne zhustla, hlavne keď sa konečne vydali do tých podzemných chodieb, no rozhodne to chcelo nejakého regulérneho bubáka a nie len jedného popleteného bláznivého fašistu a pár bezprízorných postavičiek so zaviazanými očami. To sa mi na strašenie zdá hrozne málo, hlavne keď uvážime, že prostredie bunkru ponúkalo v tomto smere ohromný potenciál, škoda. Čakal som niečo atmosferické a mysteriózne, no dostal som len slabý vývar mojich očakávaní. Priemer s prižmúrením oboch očí. 50/100 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom si teda tvorcovia veľa námahy nedali, no nápad je neohraný, miesto vybrané perfektne a aj títo ne'star'oví herci dali filmu tú pomerne lepšiu tvár. Ale čím je tento mysteriózny, temný horrorík zaujímavý je jeho neskutočne dusná, hustá, desivá a skliesnená atmoška aká sa len tak ľahko nevidí a hlavne nevytvára. Perfektne klaustrofobické, rýchle a hudba spolu so mrazivými zvukmi mala tiež svoj správny ráz a efekt. 80%. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal 4* Mrtvé hlídce, tak tady musím hodnotit stejně. Filmy jsou skutečně velmi podobné (stačí vyměnit druhou světovou za první a bunkr za zákopy), ale i tak tady pár rozdílu přece jen je. Bunkr má tajemnou atmosféru, solidní herecké obsazení a díky přiměřené délce dokáže zpříjemnit nudný večer. Najde se zde několik chybek, jako například neustálé a nelogické myšlenkové pochody vojáků, že za všechno můžou Američani. Konec mohl být také lepší a prozradit o celé záhadě mnohem víc, ale zas mi nevadí tolik, jako ostatním uživatelům. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na film Bunker jsem narazil v momentě když jsem začal mít chuť na něco ve stylu Dead Snow. Co o tom vlastně říci, Dead Snow mě svou jednoduchostí bavil, Bunker ani ne. Rozhodně bych tento film nepřirovnával k Blair Witch, podobnost v tom nevidím. Čeho jsem si ale všiml, byla ta spousta nudy. Ani ten závěr mi toho moc nedal. Nevím jednoduše nebavilo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama