James DeMonacoScénář:
James DeMonacoKamera:
Jacques JouffretHudba:
Nathan WhiteheadHrají:
Elizabeth Mitchell, Frank Grillo, Mykelti Williamson, Raymond J. Barry, Ethan Phillips, Edwin Hodge, Terry Serpico, Rob Vardaro, Sparrowhawk (více)VOD (4)
Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)
Mno tak se jdeme očišťovat už potřetí! Zdá se, že nám tu vzniká další série s nekonečným potenciálem na iks dalších dílů i když hororovou bych ji nazýval už spíš jenom okrajově pokud teda nepočítáte těch pár bafaček, ale tohle je spíš regulérní vybíjená bez nějaký extra atmosféry zato se slušným spádem prostě ve stylu dvojky, která je, ale dle mého názoru o špetku lepší tady se sice ještě krapet přitvrdilo šílenosti nabírají na intenzitě, ale je lepší si užít ten čistokrevnej masakr a nemyslet přitom na ten extrémně vypráskanej a předvídatelnej scénář kdy takřka v každý scéně uhodnete dopředu jaký bude mít dopad na scény další a vůbec jaký přesně bude vývoj v následujícím dění, ale vem to čert, tahle sérka už evidentně zdomácněla a tak se teď bude ždímat na dřeň dokud na to lidi budou chodit on i ostatně samotný konec tohohle dílu dává určitej prostor pro pokračování kterýho nepochybuju, že se dočkáme buďto nás čeká ten prequel z první očisty kterým jak bylo původně avizováno měl být tento, nebo se prostě posuneme dál a z Očisty se stane globální celosvětová záležitost. Uvidíme, tak jako tak zatím to ještě funguje i když pár věcí mi v tomhle dílu přišlo trochu přehnaných hlavně to zabijácký komando drsných negerských holčiček (hej zmrde! přišla jsem si pro tu čokoládovou tyčinku!) ale jak už jsem uvedl když přivřete oči nad těmi pár očividnými nesmysli s tím, že si chcete jenom užít kydliče Grillla kterej je i po dvojce pořád ve slušný formě a všechny ostatní lehce amorální a zvrácený trademarky který k téhle sérii patří, tak si to užijete Ať žije Amerika, znovuzrozený národ! 75% ()
║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $79,213,375║Tržby Celosvetovo $118,587,880▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,100║ Tržby za predaj DVD v USA $3,219,816║ Po otrasnej dvojke, toto už je ďaleko pozerateľnejšie. DeMonaco sa konečne naučil poriadne režírovať, dej fajn aj postavy. /60%/ ()
Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()
Tak myslím, že autori vztiahli názov snímku aj do pointy a podprahovému našepkávaniu smerom k divákovi. Jednoducho aj keď bol film farebný s peknou kamerou, prišiel mi ako čierno-biely. Nič medzi tým tu neexistovalo. Strany dobra a zla nech si každý priradí sám podľa seba a svojho presvedčenia. Odhliadnuc od tohto politického žvástu tu navyše nebolo nič, čo by aspoň trocha pripomínalo kvalitný hororový thriller - minimum napätia, žiaden maskrík, žiadne gore, žiadne emócie... proste nič. Len samé strieľačky (aj tých bolo málo). A to radšej nehovorím o nesympatickom hereckom osadenstve. Síce pri konci sa v tomto smere niečo podarilo, ale nebola to ani žiadna sláva. Ostáva len dúfať, že trojkou všetko končí, aj keď podľa záveru to tak nevyzerá. Žeby sa schyľovalo k permanentnej Očiste? No amen tma. 30/100 ()
|75%| Shlédnuto v kině. „To mi posol sýr!“ Zatraceně hustá hláška – to mě nejvíc v tomhle filmu pobavilo. Nicméně, máme tu již třetí Očistu. Mám pocit, že se z toho stane dlouhá série, ale pokud si to udrží solidní kvalitu, tak budu jedině rád. Dá se říci, že je to podobné dvojce. Jen jsem čekal větší extrémy na ulicích, i když si z pár ujetostí nemůžu stěžovat. Zde mi to opravdu sedělo. Druhá očista se spíše soustředila na akci, zato tato trojka spíše na příběh, který byl jednoduchý, ale vtáhl do děje. Hlavní hrdina mě zde bavil ještě víc než v předchozím snímku. Role senátorky se taktéž vydařila. A i ostatní postavy jsou na tom dost dobře. Rozhodně to jako celek neshledávám jako nějakou mega bombu. V poslední cca třetině to trochu ztrácí tempo a už mě nic nepřekvapí. Hudba je slušná. Finále je slušné, ale nic co by mě vytrhlo. Akce je tu obyčejnější, ale dost slušných a efektivních přestřelek tu je. I pár těch menších soubojů. Kamera je trochu zběsilejší – no, furt je v přijatelné mezi. Režiséra Očist obdivuju, že tohle po akční stránce dokáže zvládnout, když má relativně nízký rozpočet. Všechny 3 Očisty mě baví, všem jsem dal 4*, proto se těším na případný 4 film. ()
Photo © Universal Pictures
- Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)
- Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)
- Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)