Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, docela zajímavé téma, docela dobře zahrané (vedl jsem s doktory spoustu podobných rozhovorů)...bohužel všechno tak nápadně vede k diagnóze schizofrenie, že mi bylo poměrně jasné, že všechno bude jinak. To by až tak nevadilo, co vadí je jasně odbytý konec, odehrávající se vlastně asi v pěti minutách (nevím jestli to bylo průhlédné jen pro mě, nebo i pro ostatní?!), ale jinak je to dobrý film, spoustu věcí mi to připomnělo, jen o mně nikdo film nenatočil...70% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru dobre režírovaný. Film, na základe skutočných udalostí, zachytáva ochorenie mladej slečny, čo spôsobí zápal v jednej časti jej mozgu. Film bez zbytočných odbočiek, sústreďujúci iba na dôležité aspekty celého príbehu. Veľmi zaujímavý a pôsobivý výkon od Ch. G. Moretz. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Brain On Fire" je filmom, ktorý budem pred jeho kritikmi brániť a budem sa s nimi ochotný hádať až do posledného momentu. Pretože podľa mňa ide o veľmi dobre zrežírovaný film a obohatený dobrými hereckými výkonmi. A napriek tomu, že nie som fanúšikom Chloë, tak mám pocit, že do tejto role bola zvolená správne, podala skutočne skvelý výkon, celý čas to s ňou prežívame a vnímame jej zmenu od začiatku až po koniec. A popravde, aj ostatní sú tu veľmi dobrí. Gerard Barrett má veľký talent v podaní atmosféry a najmä svojich postáv. Cítil som to v Glassland, a rovnako je to spracované aj tu. Film plynie pomaly, dáva nám čas spoznať hrdinov, vidieť čo prežívajú, ako ich situácia ovplyvňuje a ako ich to emocionálne zasahuje. To som chcel od filmu videť a presne to som aj dostal. Neviem, či budú so mnou ľudia súhlasiť, no v mojich očiach ide o ďalší vynikajúci film z režisérskej dielne tohto mladého írskeho režiséra a už sa neviem dočkať, s čím príde nabudúce. "Brain On Fire" je pre mňa ďalším skvelým filmovým zážitkom, ktorý by som odporúčal vidieť. Fanúšikom Chloe to určite neunikne a ostatným hovorím, nech si film pozrú. Verím, že budú spokojní. Hodnotenie: A ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Až do príchodu Dr. Najjara mi to celé prišlo ako nejaké divné sci - fi a ešte aj nemastné - neslané. Potom to začalo byť trochu vážne, a nakoľko som išla do filmu bez toho, aby som o tom niečo vedela, tak ten koniec bol pre mňa celkom prekvapivý. Ale hádam film pomohol s osvetou. Slabúčka trojhviezda. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších životopisných filmů!V krátkém čase vidíme průběh onemocnění Susan od začátku od vypuknutí nemoci až po její uzdravení......Měla štěstí na mladou lékařku která jediná se nenechala odradit a šla dál a o tom to je.Susan měla štěstí.Perfektní scénář,režie,kamera a obrovský výkon Moretz.Muselo to pro ni být i náročné emociálně.Jak dokázala zahrát člověka kterého mění postupující nemoc.To bylo na Ocscara a zaslouženého.A nakonec české dialogy a dabing.Opět velice profesionální.Bravo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama