Reklama

Reklama

Žena

  • Švédsko The Wife (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena – a vy teď máte tu čest ji poznat. Joan Castlemanová (Glenn Closeová) je oddaná, prudce inteligentní a stále velmi půvabná kráska, zkrátka dokonalá manželka. Čtyřicet let strávila ve stínu svého charismatického manžela Joeho (Jonathan Pryce), jehož hvězdné spisovatelské kariéře obětovala svůj talent, sny i ambice. Celou tu dobu s humorem a grácií sobě vlastní přehlížela jeho nevěry a výmluvy na "umění". Díky tomu je však jejich manželství plné životních kompromisů. Teď se Joe chystá převzít Nobelovu cenu za svou uznávanou a plodnou tvorbu. A Joan se náhle ocitá na pokraji zhroucení. Stanout tváří v tvář největší oběti svého života a tajemství manželova úspěchu bude pro Joan jako rána z milosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Glenn Close je moje favoritka. A po Albertu Nobbsovi se na ni dívám už hodně jinak. Je bravurní. Ještě než v tomto filmu došlo k situaci v baru u vodky s novinářem - tak jsem si sama říkala - kurnik - ta žena "trpí", je nějakým způsobem svázaná, co se tam safra děje....A ta její ztuhlost, neprojev nějakého náznaku, připadala mi jako žena, která je uvězněna ve svém těle a nemůže vůbec nic říct,jinak vybuchne....Nevím, nevím...na Oscara zdali s tímto dosáhne, ale je vynikající. Film mi připadá silně "evropský" - trošku nevím jak to přiblížit, ale držel mě celou dobu v nějaké ostražitosti - ať už hudbou, svojí zvláštní barvou a určitým tajemnem a vytrvalostí..a pana autora Castlemana bych nakopala do koulí... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě prostě nefungovalo. Herecký výkon Glenn Close je jediným světlým bodem v celém filmu a také napětí mezi její postavou a postavou Jonathana Pryce. Příběh je utahaný, nudný a nezajímavý. Zajímavým se stává až v posledních 20 minutách filmu, kdy se konečně objeví nějaká gradace. Každopádně, kdyby tento film nevznikl nic by se nestalo, maximálně bychom přišli o herecký koncert Glenn Close, ale ten ona dokáže rozpoutat i v jiném a daleko lepším filmu. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kéž by se dnes v noci stal zázrak a Glenn Close vyhrála Oskara za hlavní ženský herecký výkon, kéž by ! Její role ženy, která vlastně celý život žije ve lži kvůli předsudkům a regulím společnosti, je totiž zřejmě její životní..."ze slepé lásky, stala se služba na celý život"........................moje hodnocení = 9 z 10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomu koncu sa ani nečudujem. Len by ma zaujímalo, že kde ten pisálek vzal všetky tie informácie a podozrenia. Námet rozhodne zaujímavý, jediné čo mi tu trocha chýbalo bolo viac dramaticky vypätých situácií a príbeh by som možno ešte trochu potiahol. To najlepšie sú však herecké výkony a zvláštna melancholická atmosféra, o tom niet pochýb. Nadpriemer. 75/100 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Manželka“ na prvý pohľad vypadá na jednoduchú drámu, ale v skutočnosti v sebe skrýva viac. (Nekonečná) láska (a úcta) ženy, ktorá dokáže zakryť všetky hriechy manžela, „umelca“. Medzi nimi nevera a plagiátorstvo sú najkritickejšie. Hlavne tá druhá spomínaná vec dostane väčšie slovo. Film v prvej polovici je spíš pasívnym a nie príliš presvedčivým výstupom hercov/herečiek. Akoby sa všetko chystalo na nejakú veľkú záverečnú scénu. To aj dostaneme v predposlednej scéne, kde hádka medzi manželkou a manželom vyvrcholí. Príde bod, kde už žena prestane tolerovať tie veci, ktoré celý život tolerovala. G. Close hrá presvedčivo a razantne, ale až v druhej polovici. Tá prvá patrí spíš jej dcéry A. Starke aka mladá G. Close. Nomináciu G. Close na Oscara chápu a vážim si. Škoda, že film nedokázal lepšie spojiť scény odohrávajúce sa v minulosti a v súčasnosti. P.S.: Film Slova bol hlbším zážitkom. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galerie (180)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (mrborn2lose)

Související novinky

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama