Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (453)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si dával dohromady tenhle komentář. Někde do 3/4 jsem si řekl: Hele, charaktery jsou tupý jako velevrub, ale co už. Že celá ta hra je tak trochu nedomyšlená má to spoustu logických nesrovnalostí? Co už. Já se bavil a bavil jsem se celou tu dobu. Režie je suprová a je strašně cool jak je tenhle film moderně zpracovanej, celý to působí jako vlog od Caseyho Neistata(což je trochu funny protože se tam i objeví) má to drive, úžasný tempo který vás prostě vtáhne a zařeže do sedačky. Říkal jsem si za normálních okolností bych tomu dal mnohem horší hodnocení ale s tímhle prostě nemůžu míň než za 4*.No a zrovna v tom nejlepším se to na pěti posledních minutách naprosto rozesere. Postava mámy je jednoduše k smíchu, buď ji tam neměli dávat vůbec a nebo z ní alespoň neměli dělat takovýho tupce. Celý finální zvrat nefunguje jako zvrat protože némá absolutně žádný teasing a přijde doslova "out of nowhere". Nevím jak vám ale mě to najednou strašně zkazilo zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

My jsme tomu říkali vadí nevadí, vyblbli jsme se u toho, ale nikdy přitom nešlo o život, jen o srandu. Doba se mění. Nerve je takové vadí nevadí současné generace, kde možná o život jde, ale žádná velká zábava to není. Zejména pro diváka, který marně pátrá kam se poděla logika, kde aktéři nechali mozek, a jestli to jako opravdu má být napínavé. Zejména v porovnání s filmy, které totéž téma zpracovaly dřív a lépe. Od Běžícího Arnolda, přes Finherovu Hru až po Sakveerakulovu Třináctku. Ale zase na druhou stranu je určitě zábavnější než výzva olízni záchodové prkýnko s koronavirem. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Nerve mnohem horší. Jako ano, je to taková teenagerská směrovka, takže pokud to někdo ví a stejně se na ni dívá, a to jen proto aby se tady pak mohl vystříkat, prosím. Já za největší bolest filmu považuju naivní a zkratkovité zvraty v charakterech a chování postav, což je opravdu do očí dospělého diváka bijící. Zbytek se mi libíl....a moc. Na Emmu Roberts se dívá fakt skvěle, elektrizující vizuál, jehož typ křičí už z posteru, mi dělal vyloženě dobře, vše apgrejdováno elektronickým soundem s přídavkem popíku. Krev v podstatě chybí, ale s tím se taky muselo počítat. Je to moderní film pro mladý s cyber-technology zápletkou, takže všichni staří morousové ať si slíznou ánus. Joost a Schulman dokazují, že jsou v těchto vodách na čele. 75% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

jedna hviezda a aj to iba za paradnu hudbu. inak to bola strasna, donebavolajuca kravina. kazdou minutou mi to zralo nervy. doslova. este doteraz ma bolia oci z tych debilnych hereckych vykonov a komedialnych nelogicnosti. este znesiem, ked je film kravina, ale ked je to kravina, ktora ma doslova serie, tak to uz nezvladam. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)
  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)

Reklama

Reklama