Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (453)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $38,583,626 Tržby Celosvetovo $85,251,425Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,115,425Tržby za predaj DVD v USA $3,629,973 ║ Šikovný nápad ušitý na dnešnú dobu, obsadenie fajn, fungovalo, Emma ako vždy skromne sympatická. /80%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, jestli ambice tvůrců byla jen v mezích popcornového bijáku, anebo se snažili alespoň o povrchní obžalobu online společnosti. Kdyby se o něco takového pokusil někdo s jasnější vizí a technickým umem, mohla by z toho být Hra pro 21. století. Takhle na mě Nerve působil jako film, který úplně neví, pro koho je. Neony jsou fajn, ale žádný Gaspar Noé se rozhodně nekoná, pouze lehce dotvářejí atmosféru vyhypované společnosti mladých lidí, která už neví co se životem a je nepřetržitě online s dokonalým přístupem k internetu a nekonečnou zásobou nabitých baterií. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Wow, tak super MODERNÍ - REÁLNÝ thriller jsem snad ještě neviděl !!! Trailer jsem neviděl a čekal jsem nějakou ptákovinu, ale to co mi bylo naservírováno ... uff ... Parádní hudba, hlavní duo Emma a Dave výborné, hlavně Emma, kde jí to pravdu dost sluší a je to fakt kost, scény jako vlak, motorka a žebřík dechberoucí. Chtěl jsem dát 4*, ale jelikož mám tenhle film ještě 2 dny po zhlédnutí v hlavě a opravdu se mi to líbilo a hodlám se na to podívat klidně ještě 2x či víckrát (edit: během půl roku viděno už 4x) tak ten plný počet prostě napálím. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama