Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

bartias 

všechny recenze uživatele

Na režijní stoličce Danny DeVito a před kamerou Ben Stiller s Drew Barrymore. Téma: komedie o majitelích moc hezkého domu a ne moc vítané staré nájemnice. Výsledek sranda snů? Ani ne. Tedy, ne že by to nebyl dobrý film se spoustou zajímavých momentů a vtipnou pointou. Ale k Válce Roseových má daleko. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie, která je ale pořád o trochu lepší, než jiný Stillerův počin - Riskni to s Polly. Tahle komedie má aspoň nějaký ten děj, člověk se u toho tolik nenudí a občas se i zasměje, ale očekávala jsem od toho poměrně víc. Navíc mě ta babka fakt hodně s*ala i když mně osobně vlastně nic neudělala. Chvílema mi to přišlo trochu jako Sám doma pro starší publikum - rozházený a rozbouraný barák a výsledek žádný. Navíc si mohli tvůrci odpustit "vtípky" založené na zvracení a podobných nechutnostech. Drew byla vcelku dobrá a Ben (jako vždy) průměrný, celý film ale byl takový až moc obyčejný. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Allegro - L'Estro Armonico Op.3: Concerto No. 2 in G Minor ,2. Irish Jaunting Car ,3. The Woody Woodpecker Song ,4. Hawaii Five-O ,5. The Love Boat ,6. Listen Here ,7. Água de Beber ,8. Pub with No Beer ,9. True ,10. Adios, Au Revoir, Auf Wiedersehn ,11. Grazing in the Grass ,12. Speakeasy Blues ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle i docela ušlo, čekal jsem, že to bude horší. Standartní průměrná komedie, která mě dokázala i docela pobavit. Baba byla opravdu nepříjemná a nedivil jsem se, že už to tito manželé chtěli nějak razantně řešit. A závěrečná pointa je velmi překvapivá a velmi vtipná. Prostě se jedná o takovou oddechovou komedii, u které se člověk může odreagovat a zapomenout na starosti. Stopáž je naprosto ideální, herecké výkony v normě, Ben Stiller prostě umí hrát a komedie mu zjevně svědčí, a i Drew Barrymore předvedla dobrý výkon. Prostě se jedná o zábavný film, a já to tak také beru, a proto hodnotím třemi hvězdičkami. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Pro scénáristu Larryho Doyla šlo o celovečerní debut, dosud se podílel jen na seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Do Hollywoodu ale nevkročil tou správnou nohou, protože i jeho následující projekt Looney Tunes: Zpět v akci (2003) byl komerčně bez úspěchu. (imro)
  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)

Reklama

Reklama