Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 1

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (77)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Jsem osobně rád za každý ne-americký animák, který je pořádně odvedený (tudíž, nemluvím o filmech typu Malý dráček Kokosáček). A tady máme jeden z těch povedených kousků. Čekal jsem naprostou bombu. Dostal jsem něco, z čeho jsem měl podobný pocit, jako z Brendana z Kellsu. To může být pro někoho ohromné doporučení, ale pozor. Spíš než nádhernou animaci, to má originální animaci. Ta je sice velice kvalitně udělaná, ale nemá ten ,,bum" efekt. Příběh se mi zdá až moc ,,ne-dětský". Je moc přeplácaný a matoucí. Mohu doporučit, ale nemá to na titul Nejlepší animák roku, jako jsem čekal. Novým kandidátem je Snoopy ve filmu ;-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mune je celkem fajnový animák, který nepotřebuje Hollywood, aby dokázal udělat něco dobrého. Grafickým zpracováním dokáže konkurovat, jen ty postavičky se mohly trochu dodělat. Asi inspirace od Picassa. :D Ale jinak chválím snahu frantíků, že i u nás na starém kontinentě se dokáže udělat dobrej animák, který má své kouzlo. ()

Reklama

Crixus 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě docela příjemné překvapení. Když jsem viděl každý týden v kině trailer na tenhle film, tak jsem si myslel co to nebude za blbost. Ale včera jsem prostě potřeboval vypnout a to mi jde nejlépe v kině, tak jsem si řekl že zkusím tuhle pohádku. Nelituji! Pobavila. Zaujala. Potěšila. A animace ve snech se mi strašně líbila. Možná na to zajdu ještě jednou, než to stáhnou z kin. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Nudné? Divné? Ale kdepak! Neskutečně kouzelné, jen pro to musíte mít cit. Vzhled světů a postav, obzvláště pak těch měsíčních, je neskutečně krásný a často i roztomilý. Já být malý dítě, tak si to pouštím asi pořád dokola, jak bylo mým zvykem. I dospělák si zde najde něco, čemu se zaměje, nebo aspoň ušklíbne. Pokud ne, tak je mi to opravdu líto. Začínám zjišťovat že evropské animáky mají v něčem mnohem větší kouzlo, než ty americké. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čarokrásný, křehký až éterický příběh z říše snů, průzračný jako horská bystřina a bezelstný jako dětská duše ... jeho výtvarná stránka dojímá svým půvabem, jeho dějová linka okouzluje svou koncepcí a jeho důvtip vzbuzuje bezděčný úsměv. Jasných a zářivých 5* ... pro jeho tři světy, které se vzájemně prolínají - a pro všechny jejich pozoruhodné obyvatele. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama