Reklama

Reklama

Nezdolná Kimmy Schmidt

(seriál)
  • USA Unbreakable Kimmy Schmidt (více)
Trailer
USA, (2015–2019), 25 h 41 min (Minutáž: 24–54 min)

Kamera:

John Inwood

Hrají:

Ellie Kemper, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Carol Kane, Ki-hong Lee, Jon Hamm, Adam Campbell, Tim Blake Nelson, Tina Fey, Martin Short, Dean Norris (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(51)

Po záchraně z apokalyptického kultu odchází Kimmy do New Yorku, kde se setkává se světem, o jehož existenci neměla ani ponětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (40)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Další hitovka ze stáje Netflixu? No slušelo by se, pokud je z pera Tiny Fey a tematicky to evokuje můj oblíbený film Dožeň, co se dá. Její 30 rock považuju za vůbec nejvtipnější věc z televizní produkce a se slzou v oku na to pravidělně vzpomínám. Tohle je tomu poetikou hodně podobné, ale spíš to tíhne k takovým těm šílenějším věcem, co Liz Lemon prováděla. Tracy Jordan by tu působil jako jeden z normálnějších elementů. Stejně jako 30 rock to není nic co musíte nutně vidět dalším dílem kvůli ději, ne tady koukáte na další a další další díl, protože je to neskutečně vtipný. A tomhle případě i svěží, hlavně když to srovnám s většinou po himymovsko bigbangovských sitcomů. Narozdíl od nich jsem tu ani přes trhlost námětu i provedení necítil tu pachuť trapnosti. I když se nemohu zbavit dojmu, že bych si to užil více před 12 lety a to ještě kdybych měl pohlavní ústrojí uvnitř těla. Pořád to má neskutečnou lizlemonovskou kadenci vtipů, ve které se našinec snadno ztratí, ale i tak by to podle mne byla chyba minout minimálně bez zkoušky. 8/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Americká odpověď na Bridget Jones. Sem tam mrazivě povědomá; jindy (a povětšinou) zase tak moc vzdálená, jak jen to je technicky možný. Obsazení Ellie Kemper byl super tah, neboť ta typicky feyovský hlášky a ksichtíky ještě vytuční, přičemž hlavní postavě jednim tahem dodává na roztomilosti, která je zde obzvlášť potřeba. Co se dalších postav týče, hemží se to tu prvoplánovkama (Jacqueline, Dong, ale i Titus "Bald by choice" Andromedon), stejně jako relativně originálníma a správně cáklýma charakterama, z nichž mě asi nejvíc bavila nenápadná paní správcová Lillian. --- "You know, Disney lies to little girls. Step mothers aren't scary. And nannies aren't magical. And dwarfs do NOT let you sleep in their house without expecting something." --- Edit po druhý sérii: Nic, já jsem se regulérně zamiloval. Na pět hvězdiček a zařazení do topky mě definitivně zviklala role pro autorku samotnou, která možná neni napsaná dokonale, ale v kontextu seriálu dokonalá je - cynická, až dekadentní, Kimmy slušivý zrcadlo nastavující. Nezvykle explicitní apel na zavržení Redskins závěrem velmi potěšil a zhruba potisící zdokumentoval, že Tina Fey moc dobře ví, jak psát a co psát. Sofistikovaná zábava pro, um, nesofistikované? --- "So I don't get pissed off. I get pissed on!" ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizací überpřepálená záměrná afektovanost, která se více úspěšně než neúspěšně snaží o sofistikovaný společensky kousavý absurdní situační humor s břitkými nahláškovanými dialogy (a ne, není to zase až takový protimluv, jak se zdá). Dle všech zákonitostí by to nemělo fungovat, ale díky Tině Fey, dialogům a obsazení (v čele s půvabnou Ellie "Chica Hamburgesa" Kemper) to navzdory všemu funguje nad veškerá očekávání. Místy snad i lépe než ve více než jen podobném Studiu 30 Rock. Největší rozdíl mezi nimi je, že tady chybí "chlapácká" postava (a tedy i styl humoru) à la Jack. Každopádně je naprosto nepopiratelné, že jde o ztělesněnou "love it or hate it" záležitost, tohle vskutku není pro každého. | S1: 4/5 | S2: 3/5 | ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Kimmy Schmidt žila patnáct let v podzemním bunkru, unesená šíleným reverendem v domnění, že svět skončil. Teď je zachráněná, a že má sakra co dohánět. Hlavní ovšem je, že to přežila a se vším se vypořádala, protože je nerozbitná. UKS stojí především na totálně absurdním humoru, který často balancuje na hranici trapnosti, mnohdy bránici polechtá heverem, ale mnohdy tu hranici taky o hodně překročí. Velká porce vtipů je vyloženě infantilní (Dong, prdění), ale jako celek je to svěží a hravé. Pro mě dosud neznámá představitelka Kimmy, roztomilá Ellie Kemper, má přesný komediální timing, a zdatně jí sekundují 30rockoví veteráni Jenna a D'Fwan v možná ještě praštěnějších rolích. Určitě se nejedná o žádné nevídané komediální zjevení, a do pětihvězdy má daleko, čtvrtá ale utekla jen o kousek. Tina Fey se skutečně nezapře, ať už humorem, nebo příjemně nenuceným feministickým vyzněním (females are strong as hell!), a u úvodních titulků se spokojeně culím vždycky. 1. série - 70%. Po druhé sérii zvyšuju na 4, ve srovnání s mizérií, jakou momentálně představují TBBT, The Odd Couple nebo 2 Broke Girls je pohodový a spolehlivě vtipný sitcom jako UKS skoro vzácností. 2. série 80%. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tento seriál hodně nudil, dlouho mi trvalo, než jsem se do něj dostala. Je ti ale vlastně velmi originální podívaná a poslední dvě sezony byly dle mého geniální. Hrozně mě baví ty postavy a ten věčně ulítlej humor. Například scény typu: Titus s Kimmy ječej při spatření skvrny na zdi připomínající satana a pak se o tom už nikdy nezmíněj. Fajn, že to má jenom čtyři sezóny, je to od jiných amerických komediálních seriálů příjemná změna. ()

Galerie (605)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první epizodu seriálu, která ve svém názvu nemá Kimmy (Ellie Kemper). (hansel97)
  • Jon Hamm, který hraje únosce reverenda Richarda Wayne Gary Wayna, byl učitelem herectví Ellie Kemper na střední škole, když jí bylo čtrnáct let. (Patw)

Reklama

Reklama