Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne túto porciu horrorovej zábavy som čakal. Aj keď je to len priemer, predčil aj niektoré diely 'Scary' série. Veď už z obalu sa nedá čakať nič seriózne, aj keď niektoré hardcore scény sú naozaj kvalitný materiál a tvorcovia nenechali na náhodu ani poriadne efekty, takže chápem aj štvorhviezdičkové a vyššie hodnotenia, no mne to príde len ako slušná porcia zábavičky. 60%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se dlouho nebavil :) Filmeček si bere na paškál všechny ty rádoby horory a teenagerovské vyvražďovačky a docela silně je paroduje. Skvělé joky ("Viděli jsme světlo na konci tunelu" -"Tak co tu děláte" -"Bylo to moc daleko"), perfektní Devon Sawa (aspoň ze začátku kdy si jeho ruka dělá co chce), skvělé masky a triky (Seth Green se svojí lahví je neodolatelnej :). Je pravda, že ze začátku jsem se trošku i bál, ale postupem času jsem se jen těšil, až se "Ruka zabiják" zsae někde objeví :) ()

Reklama

Tuty 

všechny recenze uživatele

No strašná úchylárna, ale v hodně koukatelném slova smyslu. Svým nadhledem a absurditou mi to v lecčems připomělo Rodriguezovu Fakultu, tohle má ale ještě větší koule, hlavně ještě více vtipu (CO BLÁZNÍŠ? BEJT NA ŽIVU, TAK UŽ JE DÁVNO PO SMRTI!) Jako bonus ve filmu hraje neokoukaná Jessica Alba, její vztah k Antonovi je sice trochu šlapkoidní, ale to rádi přehlédneme. Naprostá spokojenost! Tedy, na 80% určitě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl fakt nářez. Několikrát jsem se dokonce musel hlasitě smát, jaké tam byly dobré a trefné hlášky a senzační scénky. Tahle hororová komedie, to se prostě musí vidět. Tvůrci se evidentně úplně zbláznili, protože celý film je velmi šílený, ale na mě to fungovalo. Devon Sawa jako línej týpek Anton a jeho vraždící ruka, to je opravdu docela úlet, ale jako by nestačilo, že si tu ruku usekne, ona žije svým životem a dál vraždí. Fakt úchylárna, ale překvapivě dobrá. Já jsem se tedy aspoň královsky bavil. A ještě větší sranda pak je, když se na scénu ze záhrobí vrací Antonovi kámoši a dělají, jakoby se nic nestalo. A takový jeden příklad za všechny. Když Antonova ruka zabije dva policisty, tak jeden z těch mrtvých kámošů začne tleskat. Prostě jízda. A co si tvůrci dovolili udělat Dexteru Hollandovi, to se jen tak nevidí. Prostě šílený film, který dokáže královsky pobavit. Anton, jeho dva mrtví kámoši, to je jednoznačně super trojka. Tohle je film, který jsem si užil a u něhož jsem se královsky pobavil, a to bylo přesně to, co jsem od filmu čekal. Nevím, co více dodat, snad jen mohu tenhle film doporučit, protože taková vtipná úchylárna se fakt jen tak nevidí. Je to za pět hvězd. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Perfektní, mimořádně zábavná teenage černá komedie/parodie/slasher o zlu, které se přesouvá z ruky do ruky u mimořádně líných jedinců. A funguje to naprosto skvěle, trojice Sawa, Green (ten s flaškou zabodlou v hlavě především) a Henson si film užívají každou vteřinou, co jsou na scéně, a jelikož tam jsou prakticky pořád, je to znát. A k tomu hláškují jako o život. Mrtvej Mick k mrtvýmu Pnubovi, co se líbá s holkou: "Co to děláš, ty vole? Je to nechutný, jseš přece mrtvej! To je trestný!" K tomu spousta skvělých odkazů (jak jinak parodovat Vetřelce v takovéhle šílenosti, než že se useklá ruka proklube ven skrz poklopec?!), brutálních vraždiček, skalpování The Offspring, pár úchyláren a brilantních dialogů - a samozřejmě, rozhodně v neposlední řadě, nádherná osmnáctiletá Jessica... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (20)

  • V okamžiku, když Anton plete, v televizi zrovna běží písnička „Dragula“ od Roba Zombie. (ČSFD)
  • Debi si označuje na mapě místa vražd, po prvním střihu jsou písmenem X označena čtyři místa, napodruhé je na mapě označených míst již sedm a Debi si označuje až osmé. (Stocki)
  • Tento film, ve kterém hlavní hrdina zabije své rodiče i své dva nejlepší kamarády (i když všechny nechtěně), musel o několik dní odložit premiéru a to na 30. duben roku 1999. Důvodem byl masakr na Columbine High School, který se odehrál 20. dubna 1999. Dva náctiletí studenti Eric Harris a Dylan Klebold zde zastřelili dvanáct studentů, jednoho učitele a dalších dvacet čtyři lidí zranili. Oba poté spáchali sebevraždu. (Stocki)

Reklama

Reklama