Reklama

Reklama

Mladá vdova Madison žije v nádherném domě spolu se svými dvěma potomky. Dům však vypadá krásně jen z venku. Rodinu, která v něm žije, straší duchové... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Israha 

všechny recenze uživatele

"Tak jsme natočili naprosto generickou a úmornou duchařinu, které se nikdo nebude bát. Co to zachránit nějakým nečekaným twistem na závěr a vymluvit se, že to duchařina vlastně není!" Nějak takhle dost možná nad hotovým The Diabolical přemýšlel tvůrčí tým a nějak takhle celý film i vyznívá. Po většinu stopáže je to třeskutě šablonovité a absolutně bez atmosféry (i noční horrorové scény jsou osvětlené, a natočené tak, že nemají vůbec šanci kohokoliv polekat, zneklidnit či napnout), měl jsem problémy u toho neusnout. Sporadicky se objevující povedené potvory a občas poodhalená Ali Larter to tedy rozhodně vytrhnout nedokázaly, navíc mi přišlo, že jsou jednotlivé scény mezi sebou pospojovaný nějak divně, bez návaznosti, byl problém se v tom vyznat i ve fázi, kdy se to ještě tvářilo jako přímočarý příběh. Konečné odhalení dějové podstaty mě příjemně překvapilo a musím uznat, že ta myšlenka má nápad a slušnou dávku té správné divnosti a nepříjemnosti, ale na to, aby to Ďábelský dům zachránilo kompletně, se této dějové linii věnuje příliš nízké procento stopáže. Dokud se film profiloval jako klasická duchařina, byl s bídou na jednu hvězdu, nakonec tedy dvě...ale doporučit se to moc nedá, ani fanouškům žánru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak si Alistair Legrand na Jamese Wana hrál. Nejsem si jistý, jestli nebudu Ďábelňákovi zbytečně křivdit, protože už mi přetekla míra trpělivosti, ale je mi to jedno. Fakt mě nebaví pořád dokola sledovat samohybný dveře v barácích, který jsou v exekuci, protože nějaká famílija má takový či onaký problém. Nasrat, nic. Do sci-fi se to překlopí až v závěru, ale s tím hororovým klišé, které mu předchazí, to působí spíš přiblbe. Pro hororové zelenáče asi OK, ale mě to neuspokojilo, i když úplný začátek zas až tak marný nebyl. 40% ()

Reklama

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je spojení sci-fi s hororem super. Ale spojení, které je spíše rozpojením, v němž sci-fi složka vůbec nepasuje k té hororové, to není super. Po skončení snímku jsem dlouho přemýšlel, co mi vlastně uniklo a nakonec mi došlo, že pokud to není podle nějaké Legrandovy knihy, tak asi vůbec nic. Franklyn all over again.. A důsledně zamlčená premisa filmu není ani zdaleka tak zajímavá, jak by se zdála být.. P.S.: Původně jsem to měl na jedné *, ale protože je to debut a vizuál Johna Frosta včetně triků je velmi zdařilý, tak dávám dvě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z ošklivého káčátka Ali Larter vyrostla překrásná ženská a bohužel je to jedno z mála pozitiv tohodle úplně zapadlého snímku.Musim bez debat uznat, že námět je super, atmosféra hutná a některý lekačky smrtelný pro každýho s nedorostlou srdeční chlopní, ale režisér ten složitý scénář vůbec nedokázal věrně převést na plátno a občas je v tom takový bordel, že snad i samotní tvůrci ve střižně netušili, co že to vlastně natočili na filmové plátno.Diabolical není špatný film a určitě by si zasloužil víc jak 44%, není hloupý ani nudný, ale neskutečně zmatený a strašně nedořešený.Legrand by mohl knižně vydat scénář a upravit ho, rád bych si ho přečetl, látka měla obří potenciál.55%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já bych na The Diabolical nebyl přehnaně příkrý. Jasně, začíná to jako typická duchařina z prokletého domku, kterých je v posledních letech přetlak, některé trikové sekvence v něm působí spíše úsměvně a herecky to není žádná extratřída. Současně však režisér Legrand v nočních scénách prokazuje, že je schopný budovat poměrně strašidelnou atmosféru a když se zrovna objeví nevítaní vetřelci, dokáže mít film i v nemalé konkurenci ostatních duchařin svůj vlastní ksicht. Vyústění je navíc poměrně originálně bizarní, až je mi líto, že onen samotný nápad nebyl využit ještě mnohem lépe, potenciál byl vyšší. Zvlášť ke konci jsem měl tedy dojem z filmu v podstatě překvapivě pozitivní, byť úplný závěr to zase trochu zabíjí. Celkově lze The Diabolical dát šanci, k odepsání to imho není. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama