Michael je úspěšný mladý muž, který má skoro všechno, kromě citu pro míru sebedůvěry. Když do jeho života vstoupí záhadný povaleč Alex, postupně probudí v Michealovi jeho nejhorší vlastnosti. Mladík čím dál víc Alexovi podléhá, až překročí hranice zákona. Pokušitel ho nakonec přivede až k vraždě. (oficiální text distributora)

choze

Obsah od Intersonicu je trochu mimo, každopádně film je průměrný thriller o psychopatovi, který se s hrdinou nejdřív kamarádí a drsně mu pomáhá vyřešit jeho problémy, ale pak ho začne terorizovat a samozřejmě to skončí jejich soubojem (viz. pozdější holčičí verze Spolubydlící s Bridget Fonda a Jennifer Jason Leigh). Lowe i Spader sem sedí, ale nepředvádí nic extra, stejně jako Koepp, který ve stejném roce napsal Temného anděla z Lundgrenem, a brzo se měl podepsat i pod Jurský park, Carlitovu cestu nebo první Mission: Impossible, nebo Hanson, který za pár let natočí pecku L.A. Přísně tajné. ()

dalia

Výborné drama o pozvolném a zpočátku nenápadném působení psychopatického manipulátora, který dokáže během několika dní zcela rozvrátit život nevinného člověka. Zároveň i připomínka toho, že některá naše přání by raději měla zůstat nesplněna, nebo že i zcela mírumilovného člověka lze vmanipulovat do situace, kdy je schopen ze zoufalství zabít. Je zajímavé vidět spolu hrát Jamese Spadera a Christiana Clemensona, kteří se o řadu let později tak skvěle doplňují v Boston Legal. ()

castor

Mít tak pro jednou koule. Michael má sice perspektivní zaměstnání a sličnou přítelkyni, ale k naprosté spokojenosti mu přeci jenom něco chybí. Zkrátka je to obrýlený suchar. Z drobného konfliktu na baru ho zachrání neznámý mladík. Za čas se setkají znovu, Alex do Michaelova života přinese vzrušení, ten začne překonávat své dosavadní zábrany a vznikne tak na fascinaci atraktivním machem založený vztah. Jenže pár „klukovin“ se najednou přetaví ve zločin. U Curtise Hansona platilo, že když měl dobrý scénář (ten nejlepší si o pár let později napsal sám), svedl solidní věci. Tohle ovšem nebyl ten případ, i když znovu potvrdil, že je poměrně velkým obdivovatelem Alfreda Hitchcocka. Brzy to navíc začne nehezky drhnout, takže kdo na chvilku usne, o nic moc nepřijde. Dvě až tři hvězdy. ()

kingik

Nějak to nesplnilo očekávání. Jestli jsem to dobře pochopil, jedná se spíše o psycho thriller. Mladý úspěšný muž trpí nedostatkem sebevědomí a ten mu do žil "nalije" záhadný muž odnikud, který si duševního losera postupně úplně podmaní. Film se dost táhne, postupně děj houstne, a pak to jde do finále, od kterého jsem právě čekal víc. Oba herci v hlavních rolích dobří, ale pro pomalé tempo bych se na to hned tak nedokázal znova podívat. 60% ()

Gilmour93

Oblíbené téma 80. a 90.let „Yuppie na scestí“, tentokráte prostřednictvím manipulátora s vizáží člena New Kids on the Block.. I přes všechen ten sex, násilí a klubovou extravaganci neuvěřitelně těžkopádný a sterilní thriller, který Hansonovi příliš dobrou reklamu neudělal. Přitom není přísně tajné, že ten člověk umí.. ()