Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skvěle obsazené komedii o vánočních svátcích sledujeme členy širší rodiny, kteří se snaží tradičně sejít, aby společně oslavili svátky. (Freeman Ent.)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (156)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pestré obsazení mě nalákalo ve vskutku nic neříkajícím traileru. Amandu mám rád (nemůžu se dočkat druhého Mamma Mia!), Olivii také, a proto jsem zpětně nechápal, že se vyskytly nominace (a pokud si pamatuju nakonec i proměněné) na Zlaté maliny. Musím uznat, že jsem se těšil na klasický vánoční film, od kterého nelze nic extrémního očekávat, ale v druhé polovině to byla pekelná nuda o jakýchsi rodinných nesrovnalostech. Napodruhé bych se už uzíval. ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Ak si chcete zničiť Vianoce určite zájdite v predvianočnom čase na tento depresívny snímok, a ak si to chcete užiť poriadne tak choďte rovno na Štedrý deň. Neviem kto z dvojice Jessie Nelson či Steven Rogers je väčší Grinch, ale predpokladám, že druhý menovaný. Pustiť takýto film v predvianočnom čase, by si zaslúžilo aspoň verejnoprospešné práce. Šli sme do kina užiť si komédiu a nabudiť sa trochu tou nadchádzajúcou atmosférou no namiesto toho sme zízali na odpad a depresiu. Takže Steve a Jessie ako vravela ta VAša malá holka: You are such DICKs. Takže drahí amíci nabudúce si také šity púšťajte pred valentýnom a neberte nám radosť z Vianoc. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný. Tolik známých ksichtů, to musí být záruka kvality! Příběh nakouskovanej na ministory, který když se slepí, vznikne cosi krásnýho, co se k těm svátkům Vánočním hodí nade vše! Ideální film, kterej se pustí v přítomnosti svojí křepelky v papučích zamuchlané do deky... Jo jo, to je rodinná idylka... 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vánoční filmy, vždy hlasuju pro šťastný konec, a současně mám rád tyhle vztahové konverzačky. Občas jsem sice zklamán, pokud film ani v jedné z těchto rovin nefunguje, ale Trable rozhodně nejsou ten případ. Lehkou rukou načrtnutá koláž rozehrává lásku a vztahy ve všech její rovinách jako mix komedie a dramatu. Současně je velmi dobře vyladěným koktejlem okamžiků ze života (kdy jsem se usmíval tím vědoucím pocitem "to znám, to je jako u nás") a zcela nereálných a nepravděpodobných filmových zápletek, které mohou fungovat opravdu jen ve vánočním filmu. Jsa ve věku kdy jedny problémy a pocity už chápu a ty druhé jsem ještě stále nezapomněl, mohl jsem prožít trable o vánocích snad se všemi generacemi rodiny Cooperových a ještě se u toho pobavit a taky trochu dojmout. Pro mě mnohem lepší než třeba Vánoce naruby. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Trable o vánocích se jeví jako standardní rodinná komedie plná takových těch obyčejných starostí. Film, jakých je natočeno už plno a nic nového nepřináší. Tím tenhle snímek bezesporu je, nebo se tak aspoň tváří, než začnete odhalovat jednotlivé charaktery a jejich osudy. Najednou zjistíte, že tohle všechno dobře znáte, že všechno tohle máte kolem sebo nebo to sami na vlastní kůži zažíváte dnes a denně. Ve filmu je sice pár dobrých zvonků, ale mnohem víc je to opravdu drama o mnoha úrovních. Autor důmyslně použil model velké rodiny o vánocích, takže na relativně malé ploše za krátký čas servíruje velké množství ne úplně šťastných osobních příběhů, které jsou ve vzájemné a neustálé interakci. S postupujícím časem jsem začal propadat v solidní melancholi a i když celý příběh končí konvenčním happyendem a velým rodinným usmířením, tu pachuť depresivního nádechu ze sebe nemůžu setřepat ani po týdnu. Obávám se, že se tvůrcům podařilo natočit něco, co ani nechtěli... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v lednu 2015 v městečku Millvale, které leží poblíž Pittsburghu. (hansel97)

Reklama

Reklama