Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Trailer 3

Rosaviva

Některé díly jsou lepší, některé horší. Má to dobré scény a pak to má scény, u kterých nevěřícně kroutíte hlavou, jak to mohli natočit. Někteří herci jsou lepší/sympatičtější a pak tam máte takové jako Katherine McNamara. Ve výsledku jsem taková rozpolcená. Nemůžu úplně tvrdit, že se mi to nelíbilo, jenže natočené to nebylo nijak skvěle. Naplácali tam toho hodně, místy jsem se ztrácela a taky mě to nechytlo, abych se těšila na každý nový díl. Moje největší výtka je pravděpodobně herečka v hlavní roli, nejen, že neumí hrát, ještě je děsně nesympatická. No jsem zvědavá co budou nastrkat naplácat do druhé série. 3* ()

noriaki

"Co to má ten člověk na sobě? To je zase něco o upírech?" - "Ale ne, to je o démonech." (režisér obrací oči v sloup). "No dobře, tak ať to máme za sebou. Kde je ta holka?" (přichází Katherine McNamara) "Předveď mi něco a já budu hádat, ať uvidím, co v tobě je." (dívka ukazuje emoce) "Hm, to je hlad? Znuděnost, naivita, nechápavost, ospalost. Trefil jsem alespoň jedno?" (dívka vrtí hlavou, režisér se otáčí za sebe). "Musíme točit s ní?" - "Bohužel, produkce na tom trvá. Publiku se líbila a na talentu prý stejně nezáleží." (režisér si skepticky prohlíží dívku) "Snad mi to neposereš. Já jsem pracoval s hvězdama, víš? Cameron Diaz zahraje vztek, to bys čuměla. A Matthew McConaughey se mi rozbrečel, ani to neměl ve scénáři." (prohrabává tašku a vytahuje tlustý svazek) "Podle toho mám točit? Vždyť je to brak. Lovci stínů, čarodějové, Kruh, Institut." (zvedá oči od textu) "Copak, došly nápady na jména?" - "Éééééé..." - "Dost řečí, jdeme makat. Přiveďte toho brýlatého....(prolistuje pár stran)... nejlepšího přítele. Vážně? Doufám, že se nebudu muset dvacet dílů piplat s tím, že se jeden bude chtít vyspat s tím druhým." (přichází Alberto Rosende) "Tak klapka a jedeme." ()

Tom10000

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, proč všichni tento seriál tolik kritizují. Možná považují tato mistrovská díla za špatná, jelikož jejich úroveň je až příliš vysoko, a nebo seriál vůbec nepochoopili. Mne se velmi líbil, když ho srovnám s díly jako The Originals či Hra o trůny, patří ještě lehce nad ně. Seriál pojednává o dívce jménem Clary Fray (Katherine McNamara), která se stane v jednom klubu svědkyní vraždy. Vrazi ale nejsou obyčejní lidé, ale Lovci stínů, bytosti s andělskou krví, které nejsou normálně vidět, jelikož jsou zahaleni množstvím kouzelných run. Clary je jediná z civilů, jež je může vidět. Poznává tak Jace (Dominic Sherwood), Aleca (Matthew Daddario) a Isabel (Emeraude Toubia). Brzy poté, co jí démoni unesou matku, zjišťuje, že je skutečnou součástí Lovců Stínů, že je jednou z nich. Postupně se s nimi spřátelí, a zjistí, že se zamilovala do jednoho z nich, do Jace. Ačkoliv má kamaráda Simona, také civila, stává se postupně středobodem jejího zájmu být s Lovci. S nimi se cítí více svá, více přirozená. V průběhu seriálu bude muset projít mnoha zkouškami. Seznámení se svým pravým otcem, bujnou a napjatou láskou s Jacem, zjištěním, lhavým, že jsou s Jacem bratr a sestra, bolestí ze ztráty své matky, a mnohým dalším, viz. mé komentáře k dílům a sériím. Samotný seriál byl boží, a neváhám přečíst ijejich knižní zpracování. 100 procent, tento seriál si to prostě zaslouží! ()

TeraBum

1. řada je opravdu hodně béčková, co si budeme povídat, ale už kolem 4. dílu se seriál začíná nacházet. Když jsem si právě ten 4. díl pouštěla kvůli jednomu gifu co jsem viděla na tumblr, neměla jsem tušení, že si tenhle seriál tak zamiluju. A jelikož na druhou řadu vyměnili trikovou společnost a herci si ujasnili, co mají hrát, Shadowhunters se velmi rychle přesunulo z kolonky "guilty pleasure" do kolonky "pleasure". Všech 6 (!) hlavních postav je zajímavých, probíraná témata úspěšně vytvářejí paralelu s reálným světem a jsou zvládnutá téměř bezchybně, navíc potenciál tohohle fantasy světa je veliký. A mohutná odezva fanoušků po náhlém zrušení je něco, co jsem v životě nezažila. Tenhle seriál na to opravdu nevypadá, ale zaslouží si mnohem víc - jak lepší hodnocení, tak alespoň 4. řadu na důstojné ukončení. Fuck Freeform, bro. ()

andalin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud je vám víc jak 15, musíte překousnout ten cringe a počkat si na to měkké masíčko uvnitř. Shadowhunters si prostě neodpočinou, je to jeden zvrat za druhým. Je to otřesně americké, vyumělkované, přehnaně akční a naoko vážné, ale když se do toho pustíte s dostatečnou mírou nadsázky a otevřenosti, budete se bavit stejně dobře, jako jsem se bavila já. ()

Galerie (1 091)

• Divák si může všimnout rozdílné barvy očí Jace Waylanda (Dominic Sherwood), hercovy oči mají rozdílnou barvu i ve skutečnosti, tento efekt se nazývá heterochromie. (Clowers)
  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadalo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)