Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (298)

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru ide o film, kde podal J. Franco svoj najlepší herecký výkon. Ohromne ma bavil. To ako dokázal zahrať Tommyho Wiseaua bolo obdivuhodné, aj keď je pravda, že občas trochu prehrával. No v tomto prípade mi to nevadilo, skôr naopak, keďže išlo o Tommyho tak to bolo len dobre, pretože čo sa týka tejto postavičky, tak žiadna šialenosť nie je dostatočne šialená a nič nie je nemožné. Zabával ma i samotný príbeh, je taký zvláštne trpko-horko-sladko humorný, pričom nie raz som od smiechu dostal kŕč do brucha, samozrejme, všetko v spojitosti s Tommym, resp. Francom. Treba tiež uznať, že ide o niečo inšpiratívne - sny si treba plniť. Samozrejme, ľahšie to ide, keď má človek peniaze. Na druhú stranu však netreba zabúdať, že i Tommy k nim nejak musel prísť. Normálne zvažujem, že prehodnotím ten jeho film a odpad zmením na plný počet hviezd. V každom prípade, originál film aj tento film, oba stoja za pozretie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to pekná hovadina, fakt že hovadina, ktorú môžu vyprodukovať iba hovadá ako Franco, Goldberg a Rogen. Na jednu stranu obdivuje, čo vlastne natočili, na druhu zas keď sa na to pozriem triezvym uvažovaním je to fakt nuda a vlastne dosť o ničom, kde sa ani moc nezasmeješ. Skôr by som si pozrel nejaký dokument z natáčania o tomto, ktorý by bol možno zaujímavejší. 50% - 2* ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to moc vtipné. Aspoň pro mě,, protože humor těžící z trapnosti snáším jen těžce a tady ho bylo požehnaně. Snímek je až maniakálně přesný. Jak do detailů napodobovali scény z The Room ještě dokládá děleným plátnem, kdy srovnává originální záběry s předělávkou. Filmaři šli do takových detailů, jako byly třeba stejné šperky hereček. K čemu vlastně takový film, který jen popisuje a nic nenabízí? Motiv podivného přátelství mezi plytkým hezounem Gregem a egomaniackým Tommym mě moc neoslovil. Nebylo to přátelství, ale závislost. Tommy získal obdivovatele, Greg podporovatele. Už z původního The Room vysvítá, že Tommy je nejenom magor, ale i otřesně odporná postava, dětinská, hloupá, sobecká a přitom krutá. A tenhle snímek to akorát potvrdil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vtipné nahliadnutie do tvorby jedného z najkultovejších filmov. Franco si tu konečne strihol výbornú úlohu. Výborne sa na to pozerá, sú tu skvelé emócie a funguje to. V zásade jeden z tých filmov, ktoré zarezonujú ešte dlho po svojom vzniku a slúžia ako akýsi epilóg k pôvodnému filmu. Nečakal som, že to bude až takto dobré. Takže spokojnosť. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

I DID NOT HIT HER! IT´S NOT TRUE! IT´S BULLSHIT! I DID NOT HIT HER! I DID NAAWT! ... OH HI MARK. The Diseaster Artist pojednává o vzniku asi neslavnějšího filmu, jenž se dá zařadit do kategorie: "Tak příšerný, až je skvělý." Velký palec nahoru Francovi, který excelentně ztělesnil Tommyho Wiseaua, naprostýho mimoně, který má hromadu peněz kdo ví odkud, není známo, kolik mu je let, plus nikdo neví, odkud vlastně pochází. Ten člověk je fakt mimozemšťan. Adaptace Sesterovo knihy však nenabízí pouze synopsi humorných a neuvěřitelných scén z šíleného natáčení a Tommyho bizáru, ale taktéž celkem milou ukázku přátelství mezi dvěma pardály, co prostě chtějí být slavní. Pokud jste původní film neviděli, napravte to. To prostě musí vidět úplně každý alespoň jednou v životě. Super! I když myslím, že film víc ocení lidi, kteří původní "The Room" znají a viděli ho. Průměrné 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama