The Deuce: Špína Manhattanu - Série 1 (2017) (série)
Ernest R. DickersonScénář:
George PelecanosKamera:
Vanja CernjulHrají:
Maggie Gyllenhaal, James Franco, Margarita Levijeva, Emily Meade, Kim Director, Ralph Macchio, Gary Carr, Olivia Luccardi, Lawrence Gilliard Jr., Gbenga Akinnagbe, Amber Skye Noyes, Method Man (více)VOD (1)
Podobně jako v předchozím dílu jsem se ani ve druhé epizodě nedočkal žádného zběsilého tempa, místo toho jsem ale pochopil, jakým způsobem bude tahle záležitost fungovat a rozhodl jsem se, že se mi bude líbit. V záplavě dnešních filmů a seriálů s učesaným dějem, kde hlavní hrdina/ ka řeší zpravidla své homosexuální zaměření, případně změnu pohlaví, jde o příjemnou změnu. ()
Příběh o Manhattanu, divokém a nebezpečném místě, když bylo ještě opravdovým městem sexu a nestalo se jen místem, kde se o sexu mluví v "holčičkovském" sloupku Carrie Bradshaw. Druhý díl začneme společně s dvojkou našich známých poldů, kteří vyráží šlapkolapem udělat šťáru na holky z ulice, protože zákon se musí přeci dodržovat a kola našeho panoptika se musí točit, svérázná dvojice mužů zákona je dost v kurzu a s ní pokračujeme zátahem na nelegální porno nahrávky v půjčovně. Musím říct, že postavy tohohle seriálu jsou opravdu barvité a šťavnaté a baví mě. Nechybí ani filozofická odbočka a hlouběji se tak zamyslíme nad tím, jak pasák má tvrdý život... Vinc se musí stále pořádně otáčet, aby splatil dluhy za svého bratra a tak se zaplétá s italskou mafií. Hlavně tu máme první natáčení porna a o tomhle to má přeci celé být. Začátky tohohle průmyslu byly opravdu krušné, "studio" je ve sklepě u rodičů a natáčí se na Super 8 bez zvuku a Candy, které tu byla jen náhodou jako záskok, zjevně našla v téhle rodící se branži zalíbení. ()
Druhý díl už rýsuje jednotlivé konkrétní dějové linky lépe ( a směřují k pornoprůmyslu - má to i dokumentární charakter ), postavy jsou dobře vykresleny, že se i lépe zapamatují a začíná to být přehlednější. Samozřejmě oceňuji naprosto otevřenou nahotu přirozeně působící ( dialog v posteli bez nějakého akrobatického zakrývání peřinou) a to nemluvím o amatérském pionýrském natáčení, kde se stříkala studená polévka na obličej. ()
Hbo je prostě jinde..To jsem zvědavej, čim nás ještě překvapěj. Vikingský porno bych fakt nečekal :D ()
Photo © Paul Schiraldi/HBO