Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (464)

malylada 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Sherlock by fungoval skvěle i v minulém století. Přízračná nevěsta se přibližuje k prvním dvěma dokonalým sériím, díky scénáři, skvěle zápletce a zvratům. Někdy balancuje na hraně ve vývoji, ale prolínání časových linií a navázání na poslední díl je povedené. Místy jsou zde hluché pasáže, prokládané obvyklým hláškováním, ale za mě velká spokojenost......8/10 ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto dílu hodně. Dostal jsem trochu něco jiného, než jsem původně myslel, ale i tak to bylo výborné. Bylo velice příjemné vidět knižní prvky od sira Arthura Conana Doyle (Watsonův revolver, výprava obou hrdinů na místo událostí a čekání na pachatele, atd), ačkoliv byl příběh zcela vymyšlen scénaristou. Hodnotím velice příznivě 9/10 ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku parádní "moderně-oldschoolová" stylovka (chvílemi jsem si fakt přál, aby ten seriál byl takhle koncipovaný od jeho počátku, i za tu cenu, že by tak ztratil značnou část své osobitosti), která se však někdy od poloviny začne stále více utápět ve své překombinovanosti ála Inception na fetu (i když celkově to smysl vlastně jakž takž dává). Škoda, nadprůměrná autoreferenční zábava je to ale stále, přestože tenhle předěl mezi třetí a čtvrtou sérií rozhodně bude spadat do té slabší půlky sherlockovských epizod. 70 % ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)

Reklama

Reklama