Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě velmi potěšil snímek Moje nejmilejší žena a An Affair To Remember, v nichž hrál také Cary Grant, pustil jsem si i Leopardí ženu. Romantická komedie stará téměř osmdesát let neztrácí ze svého humoru, tempa a poutavosti vůbec nic a předčí převážnou většinu dnešní americké komediální produkce. Příběh sám o sobě baví, pořádné grády tomu dodávají Cary Grant a Katharine Hepburn, ale také samotný leopard a zápletky kolem něj. U řady scén jsem se opravdu zasmál a s hodnocením vůbec neváhám, neboť Leopardí žena patří do rodiny komedií, které nestárnou a mají úroveň i v absurdních scénách. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až příliš ulítlá komedie. Prvních několik minut mi dalo zabrat, protože na takový styl si není lehké zvyknout. S ubíhajícími minutami se situace naštěstí zlepšovala a po skončení filmu jsem byl vlastně spokojen. Gagy sice nejsou takové, že by vyvolávaly záchvaty smíchu, ale pro pobavení stačí, dále je tu svižné tempo a kouzelné finále (vězení) s ještě lepším vyvrcholením (muzeum). P.S. Grant mi ve filmu sedl, což bohužel nemůžu říct o Hepburnové. 8/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá konverzační komedie s poněkud překombinovaným koncem, právě za něj musím dát jen 4*.___ Pánové, máte-li před svatbou, vyhněte se raději Katerine Hepburne obloukem. Neuvěřitelné, že je tenhle film tak starý. Neztratil totiž ani po letech nic na svém půvabu a především tedy vtipu.___ S překvapením konstatuji, že K. Hepburne měla jako starší o dost víc půvabu, ale možná to v Leopardí ženě dělalo to hrozný háro, co měla na hlavě. EDIT 2023: Viděno v původním dabingu, takže srovnání se nabízí. Kvalita je samozřejmě ve starším provedení, kde si hlavní postavy vykají. Petr Kostka nadaboval Granta výborně, ale Kateřina Lojdová není o moc horší než Alena Vránová. Ovšem u ostatních postav propastné rozdíly, taky koho chcete postavit na úroveň Miloše Kopeckého či Františka Filipovského... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som to tuším niekedy napísal, že nie je dôležitý žáner filmu, ani to, že bol nakrútený pred 80 rokmi. Záleží iba na tom, či splnil divácke očakávania alebo nie. A Leopardia žena moje očakávania naplnila. Predstavuje pre mňa etalón dobrej crazy komédie. Bolo od režiséra objavné, že do hlavnej úlohe obsadil Katharine Hepburn, ktorú som väčšinou videl v roli staropanenských, nešťastných žien. V tomto filme naplno rozbalila svoj komediálny talent a vo veľkom štýle zatienila Cary Granta, ktorý vedľa nej pôsobil ako herec ochotníckeho súboru. Situačné gagy i dialógy boli fajn, čudoval som sa len, že dabingoví herci sa v tej paľbe slov nestratili. Výsledkom je, že ponechávam filmu štyri hviezdičky, pretože pri troch by sa dostal na úroveň Evy, co tropí hlouposti a to je predsa len o niečo iná liga. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V scéne, v ktorej Susan (Katharine Hepburn) pred políciou predstiera, že ona a David (Cary Grant) sú gangstri, nazýva Davida prezývkou "Jerry the Nipper" (Jerry Držgroš), čo bola prezývka, ktorú mal Cary Grant vo filme Nahá pravda (1937). (Michal74)
  • V čase 01:39:15, kdy vidíme Davida (Cary Grant) a Susan (Kathrine Hepburn), jak spolu mluví přes špičku kostry dinosaura, je v záběru v nadhledu vidět tmavá postava na zemi u zdi po levé straně. Vypadá to, jakoby se tam ukrýval člen štábu. Scéna je exponovaná tak, že jsou tam hrdinové sami a je nepravděpodobné, že by ta figura byla součástí expozice muzea, když je to výstava prehistorických zvířat. (Lariiakqt)
  • Cary Grant se do své komediální postavy Dr. Huxleye doslova vžil. Howard Hawks mu doporučil, aby se podíval na některé filmy s komikem Haroldem Lloydem, aby získal určitou inspiraci. Cary Grant jím byl přímo uchvácen a začal ho kopírovat, téměř gesto za gestem. Pořídil si dokonce i silné brýle v černých rohovinových obroučkách, které byly Lloydovým poznávacím znamením. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama