Don ChaffeyScénář:
Marvin H. AlbertKamera:
John WilcoxHudba:
Tristram CaryHrají:
Richard Johnson, Honor Blackman, Jeremy Kemp, Peter Vaughan, Roy Dotrice, Guy Doleman, Jack May, Kenneth Cope, Clifford Evans, Tony CaunterObsahy(1)
Bývalý námořní důstojník se živí pašováním zboží po Středozemním moři. Během 2. světové války zajal britský námořní důstojník Geoffrey Peace (Richard Johnson) německou ponorku a na rozkaz také nechal popravit její posádku. Nyní se živí pašováním zboží ve Středozemí a pátrá po pokladech. Poté, co byl málem zajat maltskou policií, snaží se horlivě kompenzovat své ztráty. Svoji příležitost vidí v pašování diamantů z jihoafrické republiky. Když se pokouší najít diamanty, zjišťuje, že jeden z členů posádky (Peter Vaughan) je ve skutečnosti člověk, který přežil válečný masakr v jejich ponorce přežil Podaří se kumpánům dostat z nebezpečných vod a jak se vypořádají s ilegálním businesem? (oficiální text distributora)
(více)Recenze (5)
1271. hodnocený film: Žádná převratnost se v tomto případě nekoná. Zajímave vypadající začátek filmu, pak dlouhé nic a moment, kdy konečně dojdou k vytoužené lodi plné diamantů uprostřed pouště, tak se všechno semele tak rychle, že je po filmu. 3* jsou možná nadhodnocením, ale opravdu jsem viděl už horší snímky v tomto žánru. Určitě se ale jedná o pořádné zklamání. 3* ()
Geoffrey Peace bol v 2. svetovej vojne veliteľom britskej ponorky a dostal dôležitú úlohu, objaviť a zničiť nemeckú super ponorku, tak aby túto akciu neprežil ani jeden člen posádky. Dlhé roky po vojne bol prenasledovaný svojou minulosťou a zábery do minulosti ho neustále dobehávajú. Teraz sa živí pašovaním tovaru a zbraní v Stredomorí. A tak, keď ho starý námorník zláka na pašovanie diamantov, vidí svoju šancu rýchlo zbohatnúť. Jediným problémom sú nebezpečné vody Pobrežia kostier, ale tie už v minulosti prekonal, veď tu zničil nemeckú ponorku. Podarí sa mu to znova spoločne s jediným členom ponorky, ktorý tento vojnový masaker prežil? Na to nám dáva odpoveď tento film. ()
Zase jeden z těch dobrodružnejch filmů, kde se sejde několik lidí, co se chtěj od začátku navzájem pozabijet, ale kvůli hledání nějakýho pokladu jakoby táhnou za jeden provaz. A nikoho asi nepřekvapí, že se pozabijej na konci. Pro mě dost nudný dobrodružství s předvídatelnym koncem... ()
Vyslovene priemerny film s ztemtikou WWII. Pasovanie tovaru nie je kmoc dobra tema na film, film nie je vyslovene vojnovy - ukazuje strasne malo z vojnovych zaberov WWII, ale na druhej strane sa tvari, akokeby pocas Druhej svetovej nejestvovali oazy mieru a pokoja - jestvovali, v Europe Irsko, island, Portugalsko . 62 % ()
Dobré.. ()
Photo © Metro-Goldwyn-Mayer
- Natáčení probíhalo na Maltě a ve španělském přístavním městě Almeria. (DruidKarel)