Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady komediálně laděných snímků, které ve 30. a 40. letech vznikaly podle divadelních her a většinou jste v nich mohli najít Caryho Granta nebo Jamese Stewarta. Howard Hawks se tu pak stará hlavně o to, aby vysokootáčkové tempo nepolevilo a aby herci pronášeli své repliky rychlostí rotačního kulometu. Prostě klasika. P.S. Těším se na Wilderovu verzi s Matthauem a Lemmonem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá střelba slov, která je místy neuvěřitelná. Cary Grant je opět úchvatný jako vždy, ale Rosalind Russell je mu naprosto rovnocennou soupeřkou i spoluhráčkou. Do toho navíc ještě sledujete příběh, který má hlavu a patu a nejde vlastně vůbec jen o tu romanci mezi nimi. Výborně fungující kousek, který mě svou výřečností zarazil. Tady si scénáristé dali, ale hlavně herci ukazují, jak přirozená může být taková hra dialogů. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Energická komedie plná nekonečného pošťuchování mezi šéfredaktorem Cary Grantem a jeho bývalkou novinářkou Rosalindou Russellovou a jejím nastávajícím. Je to dobrý film o určitém druhu šílenství, kterému se říká novinařina. Trailer: http://www.rottentomatoes.com/m/his_girl_friday/trailers/10898968/ ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zuřivě tleskám! Ano, valnou většinu hlášek jsem prospal (jejich kadence byla neúprosná, což zapříčinilo zadumání se nad faktem, jak je možný, že si nepamatuju- kvůli čemu se vlastně ti dva rozhádali), což mě docela zaráží, protože jsem zvyklý poslouchat rozhovory daleko těžšího kalibru, věty tak dlouhé, že by to normální myslitelná lidská bytost prostě nebyla s to rozdýchat, ale jelikož je svět plný bláznivých lidí, kteří prostě neví, kdy by to měli utnout a začít se zaobírat něčím úplně jiným, smysluplnějším (např. špaňelskou chřipkou), nesmím se tomu ani moc divit a rozhodně se nad tím nějak víc.... Uživatel byl za svou neúměrnou délku věty zastřelen ostatními uživateli! ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Brilantně zahrané a natočené. Film si vystačí s na první pohled jednoduchou zápletkou a několika málo prostředími, přičemž dávkuje naprosto zběsilou dialogovou palbu plné vtipu. Je to opravdu ukecaný film, kdy mele i několik postav naráz – tyto dialogy jsou naštěstí velmi zábavné. Navíc je ten chaos i zajímavé sledovat, neboť jsou postavy zcela přehledně uspořádány v prostoru, který ač je rozložen do několika plánů s mnoha důležitými postavami, zůstává stále přehledný. Film poutá pozornost zrovna tam, kam je potřeba. Výborná ukázka naprosto jasného (hollywoodského) vyprávění. Nevýhodu spatřuji v možném zmatení diváka kvůli chvílemi zběsilému tempu a kadenci dialogů (hlavně v závěru). I když je dobře odvyprávěn, může mít člověk problém pochytit úplně všechno. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Walter Burns popisuje Bruce Baldwina, že vypadá jako herec Ralph Bellamy. Ralph Bellamy skutečně Bruce hrál. (Kulmon)
  • Časopis Premiere zařadil v roce 2006 film mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)
  • V původní divadelní hře hrál Hildu muž. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno