Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Střelhbitá konverzačka s množstvím dějových zvratů - jak už to u klasických filmů tohoto typu bývá. A z legračního rámce vystupuje možná otřesná, možná jen profesionální cynickost novinářů, kteří se nezajímají o pravdu, dopady toho co napíšou, lidské životy, nebo právě probíhající válku v Evropě. Jde jim jen o dobře napsaný příběh. /23. 12. 2010/ ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Brilantně zahrané a natočené. Film si vystačí s na první pohled jednoduchou zápletkou a několika málo prostředími, přičemž dávkuje naprosto zběsilou dialogovou palbu plné vtipu. Je to opravdu ukecaný film, kdy mele i několik postav naráz – tyto dialogy jsou naštěstí velmi zábavné. Navíc je ten chaos i zajímavé sledovat, neboť jsou postavy zcela přehledně uspořádány v prostoru, který ač je rozložen do několika plánů s mnoha důležitými postavami, zůstává stále přehledný. Film poutá pozornost zrovna tam, kam je potřeba. Výborná ukázka naprosto jasného (hollywoodského) vyprávění. Nevýhodu spatřuji v možném zmatení diváka kvůli chvílemi zběsilému tempu a kadenci dialogů (hlavně v závěru). I když je dobře odvyprávěn, může mít člověk problém pochytit úplně všechno. 8/10 ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Úžasne vtipná, bláznivá konverzačka, ktorá sa ani sekundu nezastaví a diváka úplne ponorí do špinavého novinárskeho sveta:-) Postavy, hlavné aj vedľajšie, pohotovo melú jedna cez druhú, hlášky lietajú na všetky svetové strany a dvojica Walter/Hildy nekompromisne spúšťa maratón komických situácií, ktoré vám hodinu a pol nedajú vydýchnuť. Skvele som sa bavila a Grant s Russell fičia na plné obrátky - perfektné výkony, ktoré túto dialógovú komédiu povznášajú nad klasickú romantiku. Typický originálny wilderovský štýl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No mňa Jeho dievča piatok bavil o to viac, že som videl ešte lepší remake s L+M. Ten je lepší, pretože je prehľadnejší a povedzme že pomalší. Kanonádnosť tejto verzie je maximálna, zábavné je sledovať dlhšie scény a zamyslieť sa nad tým, ako boli natáčané a ako bolo vôbec možné ich natočiť. Nie je to žiadna brutálna komédia, kedy sa neviete prestať smiať, dôležitejšia je chémia medzi postavami a pocit, že toto je ten klasický starý Hollywood so všetkým, čo k nemu patrilo. Ale v tomto prípade ešte divokejší, ako to bolo obvyklé v bláznivých komédiách. 70% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně svižná komedie. I když mému vkusu je bližší Wilderova pozdější adaptace. Hlavní a velmi účinnou zbraní této komedie jsou slova. Vrhaná do vichru emocí, života, ambicí a tužeb. Příliv slov, který se převalí přes každý vlnolam. Střely slov, které provrtávají stěny odporu. Hurikán slov, který rozmetává zdánlivý poklid a cíle všem navzdory. Slova jedny rozděluje, ty druhé spojuje. A všechny zúčastněné propojuje v bizarní honbě za senzací, za úspěchem, za uznáním i za osobním štěstím. Tomu všemu vládne všehoschopný a ctižádostivý šéfredaktor Walter Burns (zajímavý Cary Grant), který jde nevybíravě za každým ze svých cílů. A jeho bývalá manželka Hildy Johnson (příjemná Rosalind Russell), cynická, vzpouzející se a neméně ctižádostivá. Z dalších rolí: Hildin usedlý snoubenec Bruce Baldwin (Ralph Bellamy), nepříliš schopný šerif Peter B. "Pinky" Hartwell (Gene Lockhart), bezcharakterní starosta (Clarence Kolb), zlodějíček a Burnsův vykonavatel přání Louis 'Diamond Louie 'Palutso (Abner Biberman), Burnsův nenahraditelný spolupracovník a editor Duffy (Frank Orth), zmatkující bývalý účetní bez práce Earl Williams (John Qualen), Earlova zastánkyně s anticky tragickým osudem Mollie Malloy (Helen Mack), Bruceova hysterická matka (Alma Kruger), prosťáček a neúnavný doručovatel guvernérského rozkazu Joe Pettibone (Billy Gilbert) a svědomitý soudní posuzovatel a lékař Egelhoffer (Edwin Maxwell). Výsledkem je svižná, veselá i lehce cynická podívaná, kde nechybí akce, vtipný nadhled, romantická zápletka i šťastně očekávaný konec. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • His Girl Friday patrí medzi 12 najobľúbenejších filmov Quentina Tarantina. Uviedol to pre britský filmový magazín Sight and Sound. (dom1niq)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů, ve kterém si herci vzájemně skákali do řeči. (Jirka_Šč)
  • Walter Burns popisuje Bruce Baldwina, že vypadá jako herec Ralph Bellamy. Ralph Bellamy skutečně Bruce hrál. (Kulmon)

Reklama

Reklama