Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (222)

Luicy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu příjemným pohlazením po duši. Začátek sice působil trochu zmatečně, no nakonec se z toho vyklubal překrásný příběh o střetu dvou mladých lidí, které neustále sužoval pocit, že jim v životě něco chybí. Hrozně si cením, s jakou lehkostí a přirozeností děj vygradoval a že i přes komplexní hrátky s časem a prostorem nepůsobil nikterak přeplácaně. Dlouho se mi nestalo, že by ve mně film zanechal takové příjemné hřejivé pocity se špetkou melancholie na závěr, kterou lze stěží popsat slovy. Opravdu nádhera. Vizuálně taktéž. Asi to nebude pro každého, uznávám, ale pokud jste hluboko v srdci trochu snílek, věřím, že si přijdete na své… :) mě osobně to oslovilo daleko víc, než Miyazakiho opěvovaná Cesta do fantazie a vřele to doporučuju všem, kterým nevadí kreslená tvorba. Za sebe pevně věřím, že se na to nedívám naposled… ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní film působí moderně a přitom vychází i ze starých příběhů o návratu do míst, které znáš jen ze snu. Líbilo se mi časové i prostorové prolínání, ale přiznávám, že jsem se v něm občas ztrácela. Nechci na film uplatňovat logiku, takže jsem se nechala unášet a čekala, až se mi roviny opět propojí a vysvětlí. Se závěrem se stupňuje napětí a také emoce. SHRNUTÍ: Vzpomínky na věci, které se nestaly. Zapomnění důležitých milníků, které se staly. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, co sleduji anime, tak jsem skeptický. Rád bych řekl, že od počátku i díky hudbě a tajemství to působilo mnohem lépe, ale v moment, kdy si hlavní postava jen tak osahává kozy, tak jsem silně zpochybnil. Nebylo však tak těžké mi film opět nahodit na správnou vlnu. Víc a víc se prohlubujeme do megalomanského příběhu, který skoro více zamotaný, ale překvapující. První bod, ale to, co spíše ubližuje nejvíce. Na konci už moc ani nevíme, co se děje a jsme odkázáni na milost tvůrců, že vědí, co dělají. Jinak musím ale říct, že jsem si to nečekaně užil. I když v něm stále budu skeptik, šlo o nečekaně příjemný zážitek s emotivním koncem. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nádherné a to po každej stránke. Maximálne precítené, premyslené, do detailov prepracované. Animácia je úplne že wow👌, takto prekrásne animovanú napríklad jeseň som doteraz ešte nikde nevidela. Hudba je taká jemná, veľmi sa sem hodí. Your Name je zároveň dynamické, divák sa ani chvíľku nenudí, hlava pracuje na plné obrátky - a to som hľadala skôr oddychovku :-) ale v pohode, mám rada filmy, pri ktorých treba aj rozmýšľať. Hlavné postavy sú veľmi sympatické. Japončine teda vôbec nerozumiem (okrem slova ďakujem), ale ako aj Mitsuha tak aj Taki, no predovšetkým Mitsuha sú tu tak perfektne nadabovaní, v ich hlase cítiť všetky emócie na 100%, až nechápem, ako to tak dokázali "zahrať", ďalšie wow. 85% a možno aj viac. Zatiaľ najlepšie anime🙂. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych viděl zfilmovanou verzi veleúspěšné hry Life Is Strange. Neskutečná nostalgie. Nádherné zpracování v anime formátu. Kloubouk dolů před panem Šinkai. I ty japonské skladby se člověku zaryjí do paměti. Ne jednou jsem si soundtrack z Kimi no na wa zpětně poslechl. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)

Reklama

Reklama