Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

VanTom 

všechny recenze uživatele

První celovečerní snímek Hayaa Miyazakiho vychází z úspěšné mangy a anime seriálu (na kterém se také podílel), proto zdaleka nelze mluvit o autorském projektu, přesto vykazuje pár jeho typických znaků. Ztřeštěná dobrodružná groteska se sympatickým frajerským zlodějíčkem (vnukem původního francouzského Arsèna Lupina), po hlavě se vrhajícím do věcí, které by si i Spider-Man s Batmanem a Jamesem Bondem 3x rozmysleli, má spád, tempo, pěknou animaci a hlavně spoustu vtipu. Jen zápletka a hlavně její pointa moc zajímavosti nevykazují. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% -Perfektní oddechovka z rané dílny Miyazakiho strhne především svou dynamikou, fantazií, vtipem, a hudbou Yujiho Ohna. Nemohu si pomoci, ale tato animovaná fikce u mě zabodovala víc, než podobně laděný, leč neanimovaný Indiana Jones, či James Bond. Zde je dokonale využit potenciál kresleného filmu. Ačkoli se bude mnoho věcí jevit naivně, divák překypuje touhou odpouštět, a nechat se unést. Lupin III: Cagliostrův hrad, to je jeden z nejzábavnějších akčních filmů co znám! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som to nevidel ako dieťa. Jedná sa o dodnes nie často vídaný žánrový mix, pritom je to ale zároveň po okraj hravé a staromilské dobrodružstvo, plné zaujímavých postáv a postavičiek. Jeden ani nevie, na čo sa skôr sústrediť, na čom sa viac zabávať; čo scéna, to výbuch nápadov a lásky k tomuto typu príbehov. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho debut a hned takova totalni dokonalost. Jeste zde sice neni zcela zretelny jeho rukopis a jeho typicky element divnosti a alternativity, ale o to vic je to uderne a zerete to od zacatku do konce. Jedna se v podstate o anime variaci na Bonda krizeneho s Indiana Jonesem a podobnymi archedudes - akce, specialni vybavicka, historicky element, ancient lokace a predevsim cool hlavni hrdina, ktery byl fakt super animovany typek se skvelym smyslem pro humor a usmevem. Vubec ty charaktery byly vsechny uzasne, Lupinovi sidekickove the godfather a samurai nebyli o nic mene cool. V roce 1979 sice technologie na tvorbu animaku jeste nebyly zcela optimalni a muze se to projevit podstatne zretelnejsi jednoduchosti a kostrbatejsi animaci v porovnani s dnesnimi kousky, coz je ale uplne jedno, protoze hezke je to tak jako tak a o to vetsi mohl byt kladen duraz na pribeh a naslapnutost celeho projektu. Nudit se zde nestihnete ani na minutu. K tomu pro Miyazakiho nezvykle elektronictejsi hudba a Lupin se razem pomalu zarazuje mezi me nejoblibenejsi kousky jeho tvorby. 9/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ akčný potenciál Indianu Jonesa násobíme zjavom a štýlom Steva McQueena, vyjde nám z toho podarený vnúčik lupiča - gentlemana Arsena Lupina. Tento všetkými masťami mazaný kriminálny živel a profesionálny playboy je hlavným hrdinom Miyazakiho celovečernej prvotiny. Lupin Tretí je niečo, čo je v rámci nielen Miyazakiho tvorby, ale i celého anime veľmi ťažké zaradiť. Je to totiž absolútny žánrový mišmaš, ktorý však prekvapivo dobre funguje. Automobilovú naháňačku v štýle filmov zo sedemdesiatych rokov z úvodu ticho závidí Matrix Reloaded, japonský komisár Zenigata ,večne o krok za Lupinom zas pripomenie filmy o Fantomasovi, samurajský Lupinov priateľ predvádza veci, ktoré by mu závideli Musashi i Zatoichi a musí tu samozrejme byť aj silná ženská hrdinka a Lupinova protihráčka Fujiko, od ktorej by sa čo to naučila aj Lara Croft. Film oplýva na japonské anime až príliš európskym humorom takže o zábavu nie je núdza. Ja som sa vážne snažil byť nezaujatý a konečne nejaký Miyazakiho film skritizovať, ale ....ono to nejde. 10/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)
  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)

Reklama

Reklama