Hudba:
Jeff RussoHrají:
Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Mary Wiseman, Chelah Horsdal, Tara Rosling, Oded Fehr, Shawn Doyle (více)VOD (1)
Epizody(13)
Galaktická bariéra (S04E10)
Rosetta (S04E11)
Druh 10-C (S04E12)
Návrat domů (S04E13)
Zdálo se mi, že se poslední řada oproti předchozím docela dramaticky zlepšila (samozřejmě při hojném používání tlačítka Přesunout o třicet vteřin dopředu :), čímž se dá vyhnout všem těm příšerným brečícím scénám, dlouhým a extrémně nezáživným dialogům apod.) problémem je ale bohužel to, že asi úplně všechny postavy jsou strašně nesympatické. Nejvíc mi ale vadil Book s tou jeho úplně nehoráznou tupostí. ()
5/10. Hlavní zápletka je doopravdy povedená, bohužel věc která by se dala kvalitně odvyprávět, v dejme tomu pěti epizodách, je nesmyslně rozpatlaná na třináct epizod. Bohužel, jelikož tuhle posádku považuji za jednu z nejméně sympatických ze všech ST, tak mne jejich neustálé citové výlevy doopravdy nebaví. ()
STD 1. serie 71% - 2. serie 67% - 3. serie 54% - 4. serie 42% - neuvěřitelně sestupnej trend! Matematika je v tomto nekompromisní a za pár dalších serií by to muselo skončit na nule....a není se čemu divit - bulánky,emoční výlevy,dlouhé pohledy,určité tendence a paraxichty prostě diváky netáhnou tečka! ()
Tak sestup kvality se tentokrát nekoná, prostě je to úplně stejně debilní jako posledně. První tři díly se mi kupodivu docela líbily a zanechaly ve mně naději, že se to snad bude dokonce i zlepšovat, ale velmi rychle vše spadlo do zajetých kolejí v nichž mě nebavil děj, všichni mě s***i (pravda, taky méně než posledně), Star Trek to nepřipomínalo ani z warpu a dostavil se samozřejmě také pravidelný festival nekonečného pláče, na němž samozřejmě pláčou naprosto všichni, a to ať se děje naprosto cokoliv. A já pláču také, protože nevěřím, že tohle tvůrci můžou skutečně pořád myslet naprosto vážně. Hrůza a strašlivá nefunkční parodie. Těším se na další řadu. 40%. ()
Zápletka sice zajímavá, ovšem v podstatě asi tak na 2-4 epizody, takže je zbytek vyplněnej klasickýma discoveriovskýma kravinama. Každej brečí. Všichni jsou umanutý jen pro "zápletku" a ne pro nějakou dějovou logiku. A největší dno přichází v E4 v rámci teambuildingu nových kadetů, který se chovaj tak idiotsky a ani v ohrožení života nejsou schopný zahodit svojí debilní a nesmyslnou nevraživost, že jakožto jejich velitel bych si na akci místo nich radši vzal bandu rozhádaných šesťáků, protože i ti by dokázali mnohem snáž pochopit, že není úplně dobrej nápad dávat si mistroství v your mama džoucích, zatímco se vás snaží sežrat obří brouk. Dvě hvězdy teda za ty asi 2 aspoň trochu doopravdy startrekovský epizody a za trochu zlepšenej vizuál, kdy teda i když nemám pefektní zrak a prej mám šedej zákal, tak to CGI přecejen v týhle řadě vypadá chvílema o něco líp než předtím. Na Manda, Expanse nebo teď nový Halo se to ale pořád nechytá ani za palec na noze. ()
Photo © Paramount+