Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baby nebude sedět v koutě! A to ani v roce 2017 v remaku slavného filmu o mladé Frances, která se během letní dovolené s rodinou bláznivě zamiluje a naučí tančit... (TV Prima)

Recenze (42)

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Zvědavost a moje nečekaně propuklá posedlost mnou po dlouhých letech znovu objeveným filmem Hříšný tanec z roku 1987 a vším, co s ním souvisí, mě přivedla k tomuhle snímku, od kterého jsem očekával jen katastrofu. Ta se ale k mému překvapení nekonala. Byť jde o stejný název a v podstatě totožný příběh, vnímal jsem to celé jako něco, co se původnímu filmu nemůže ani přiblížit, natož rovnat a že to tak pravděpodobně brali i jeho tvůrci. Jde o úsměvnou pohodovku na motivy kultovní filmové klasiky s feelingem televizních filmů s nevelkým rozpočtem, hvězdami i hereckými výkony. I když tady mě překvapila a potěšila přítomnost Peggy Bundové (Katey Sagal) i Landa Calrissiana (Billy Dee Williams). Nikdo z obsazení si nevedl zle, naopak, mělo to svoje momenty. Dokonce bych řekl, že scéna, kdy se Baby loučí s Johnnym, který musí opustit hotel, tady dává větší smysl než v původním filmu, kde to Baby bere s úsměvem. Větší prostor pro ostatní postavy a vedlejší dějové linky mi přijde jako fajn oživení. Největší slabinu filmu vidím v tanečních schopnostech představitelů hlavních postav a v choreografii, ale bez očekávání není ani zklamání. Na druhou stranu, pokud se hlavní postavy v tanečním filmu neumějí pohybovat, není to úplně v pořádku. Za mě nicméně vcelku příjemné překvapení. 45 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co byste dělali, kdyby se k vám v tanečním baru přitočila těžkotonážní Růžena Průšová, z jejíhož dechu byste cítili, co jedla před týdnem, z jejích kadeří byste chtěli mít paruku na žalud a z jejích podpažních koláčů byste měli chuť jít nakoupit sádru, aby se už nepotila. Jenže o to horší, že jste nucen okolím jí říkat Bejby, učit ji tanečním krokům a vaginálně ji uspokojovat. Původně jsem myslel, že jde o parodii, zkrátka vtip, a že v titulcích uzřím jména Seltzer/Friedberg. Ti mají často spády najít bezejmenné herce, co jsou jen málo podobní původním představitelům z parodovaných snímků. Jenže ono ne, jedná se opravdu o remake Hříšného tance, legrační je to jen nechtěně. Pokud se Swayze chystá na reinkarnaci, já bych ji zatím odložil. Až uvidí Abigail Breslin, ihned zapomene na sváry s Jennifer Grey, jejich hádky mu budou připadat malicherné, neb tohle ho zaručeně podruhé dostane pod kytky. Abigail musela mohutně naštvat někoho z produkce. Film totiž nemá za cíl, aby její postava prošla vývojem hnusky v lepší hnusku, nýbrž aby hnuska v závěru filmu měla vizáž superhnusky. Vše strašné je korunováno pověstnou zvedačkou, kdy maník s bicáky má žilní provazy až na krku, když to naondulované slůně zvedá nad sebe. I metráková činka by byla pro něj větším vrcholem blaha. Naštěstí se jedná jen o tv remake, dopad na fanoušky originálu bude ale i tak nemalý. Z filmu je z větší míry muzikál, pěkné songy se dočkaly moderních úprav, o choreografii film vůbec nezavadil, tančí se, jen do tance to má daleko. Chudá je i výprava, vůbec mě nepřenesla do retro stavu. Jedinou možností je se u filmu hodně zvesela smát, neb kombinace nemehla Abigail Breslin a zdegenerovaného baleťáka Colta Prasete je vskutku legračně zkázonosná. Oproti tomu neustálé srovnávání "předělaných" památných scén a songů s originálem je více než zábavné. 4/10 ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Zas až tak hrozný to nebylo ani zdaleka a viděl jsem už spoustu MNOHEM horších výtvorů výkvětů domácí kinematografie... ale celkově naprosto zbytečněj film, co spíš jen parazituje na originále, rozvádí některý dřív chybějící linky a když už se snaží něco modernizovat výsledkem je katastrofa, která vrcholí naprosto dementním rámováním - WTF! Vrcholem je pak nesnesitelná prdelatá machna v roli Bejby... ()

fixaman odpad!

všechny recenze uživatele

Oškliví herci, kteří neumí hrát, zpívat a už vůbec ne tancovat. Děj vzaný jak přes kopírák z originálu bez špetky invence. A k tomu rádoby hříšná mládež celá zakrytá, jak kdyby se to odehrávalo na katolickém táboře. No a pro jistotu i ten tanec celý nějak zeslušněl. Tady je zkrátka špatně úplně všechno. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá fakt hrůzostrašně a člověk si řiká, PROČ TO VŮBEC MUSELO VZNIKNOUT, když originál i po víc jak 20 letech furt hezky funguje. Jenže pak se to NĚJAK NEVIMJAK rozjede, zazněj remaky známejch pecek, Abigail Breslin párkrát udělá ty svý oči a je z toho nemastná neslaná odpočinková trojhvězda. Škoda, že highlightem filmu je tenhle joke: “You know, marriage is a three-ring process. You have the engagement ring, the wedding ring – and then the suffering.“ A jo, asi fakt jen proto, že mám slabost pro Breslinovou, jsem vlastně byl spokojenej. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama