Uprchlý a mentálně postižený pacient Duanne Barry drží čtyři lidi jako rukojmí. Tvrdí o sobě, že byl někdejším vězněm vetřelců. Jediní, kdo mu věří, jsou agenti FBI Fox Mulder a Dana Scullyová... dokud muž neuteče znovu a neunese Scullyovou. Myslí si, že ho vetřelci chtějí stále dostat a chce jim místo sebe nastrčit Scullyovou. Mulder vyšetřuje únos partnerky a zjišťuje krutou pravdu: nějak je v tom zapletená vláda. Pravda a iluze, která nezná hranic, vás dostanou doprostřed šílenství, které rozpoutá otevření Akt 3. (Bontonfilm)
(více)Recenze (7)
Věděli jste, který seriál položil základ cliffhangerům a seriálům na pokračování uprostřed sezóny? Stačí, aby otěhotněla hl. představitelka, a nový formát dnes nesmrtelné televizní zábavy je na světě. Magora Barryho taky vybrali parádně. ()
Další třetí akce která nás zavede mezi známe věci. Dalo se to. ()
Tak tady to všechno začalo. U Duana Barryho a Výstupu ke hvězdám, u únosu Scullyové, těhotenství Gillian Anderson a její krátké absence. Kdo ví, jak by seriál vypadal, kdyby Gillian neotěhotnela, ale rozhodně to bylo to nejlepší, co pro seriál mohla udělat, protože tohle je zatraceně silný trojdíl a první skutečná mytologie. A je skvostná. 100%. ()
Únos je pořád úžasnou podívanou, ale oproti jiným dílům Akt X chybí to pravé napětí. Kdyby se měl posuzovat jen díly 5 a 6, tak bych neměl výhrady, ale 8 díl byl trochu vlažnější. Stále však 90%. ()
Jedná se o soubor dílů 5, 6, 8 druhé řady na téma únosu Scullyové. Podle komentáře Filmmoviera se až tady skutečně rozjíždí seriál a jeho mytologie, na které zatím téměř marně čekám. Je pravda, že to je zatím to nejlepší, co seriál do této chvíle ukázal. Jsem zvědavý, jestli půjdu s hodnocením postupně nahoru. ()
Díly s Duanem Barrym jsou jedny z nejsilnějších vůbec. Scény s mimozemskými pokusy jsem si pamatoval už z dětství, tenkrát jsem to samosebou prožíval. Po těch letech si je zase užíval, za všechny třeba návštěva Šediváků přímo u Barryho doma, ta byla opravdu nezapomenutelná. A konspirační zápletka týkající se únosu Scully je pro budoucí vývoj seriálu jedna z těch nejdůležitějších. Jasná povinnost pro shlédnutí, pro fanoušky seriálu opravdový pamlsek. ()
Jak dvojdíl s Duanem Barrym, tak epizoda One breath naprosto miluju, takže tohle je stoprocentně pět hvězd. ()