Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Do celkem podařené serie se vloudil zmetek. Tohle nebrat. Jediné co na tomto filmu stojí za shlédnutí je první povolání démona rádoby jakýmsi rituálem. Za ten ta jedna hvězdička. Jinak se ptám: Proč něco takového? Proč děj něčeho svého, nadpřirozeného a mystického umisťovat na vesmírnou loď? A ukončit to tááááák příhodně pro nějaký fantastickokomickoromantický film a nikoli pro horor? Naštěstí jsou díly Hellraisera prakticky nenávazné a jediné co stačí je přimhouřit oči, Hellraiser z roku 1996 smazat a jít dál a doufat, že zbytek celé serie nebude ještě horší, protože bych asi neměl ani sílu ji dokoukat. ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Naprostá kokotina...Co se taky divit, když to natočili takoví dva "sračkaři", že? Velká škoda je těch některých velmi podařených masek, jenže jen na maskách žádný film stát celý nemůže. Možná by to i na tu jednu hvězdu bylo, jenže stupidita tohoto kusu je neúnosná a vzhledem k tomu, že tento film je v rámci série zcela zbytečný a nevidím jediný důvod k jeho natočení, dávám rovnou odpad a doufám,že bude časem ztracen v nějakém zaprášeném skladišti... ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fail na mnoha úrovních. Za prvé, nedává nejmenší smysl, aby byl tenhle film vyprávěn ve třech časech (minulost, přítomnost, budoucnost), každý z časů by si totiž zasloužil plnohodnotný film, aby bylo možná odvyprávět smysluplný příběh, takhle v tom je hrozný galimatyáš. Má to sice vůdčí linku, která by měla držet film pohromadě, ale co vůbec ona? Nevím, jak vy, ale mně se tedy zdá být hrozně omezující ta myšlenka, že by mělo být celé tohle univerzum vystavěno na souboji Vynálezce (a jeho potomků) se svým vynálezem (a opět to jde proti duchu prvního filmu - kostka (a to co otevírá) není samo o sobě zlá, jen nebezpečná, trestající tam, kde luštitel očekává odměnu; proč na něčem takovém zakládat staletí trvající trauma, ba prokletí?), to radši nevědět o Pinheadovi a jeho původu nic, než si to takhle zjednodušit (dobro vs. zlo)! Nejhorší však je to, že se filmu nepovedlo ustavit vztahy mezi postavami, vůbec jsem nepochopil dynamiku vztahu mezi Pinheadem a Angelique (kdo komu slouží a proč) nebo mezi Angelique a Johnem Merchantem (o co v tom vztahu vůbec šlo), což jsou v jistém smyslu pro film klíčové vztahy. Myslím, že nejsem nechápavý, tady se zkrátka nebylo, čeho chytit, jen šumu nicneříkajících vět a gest. Aspoň že tvůrcům čtvrtého filmu došlo, že každé peklo musí mít svého Kerbera! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Jino 

všechny recenze uživatele

No díky bohu za ty flashbacky do minulosti, jinak by z toho byl druhý Jason X. Oceňuji nápad s prozrazením původu kostky, ale zase na druhou stranu to mohlo zůstat taky utajeno, tajemno kolem vzniku kostky by mě zase tak nevadilo. Co mě, ale potěšilo byly masky (např. policajti) a efekty vedoucí k smti, které si myslím, že se docela povedli. Ale v čem má tento film u mě rozhodně mínus, je konec - ano je to sice až v daleké budoucnosti, ale i tak, tohle si Pinhead nezasloužil :) Ale nemůžu filmu upřít jistou zábavnost, u filmu jsem se až na pár momentů nenudil. Solidní průměr, ale protože 2,5 hvězdy tady není, zaokrouhlím to na 3* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)

Reklama

Reklama