Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračovanie, to sa musí nechať. Tri časové roviny s odstupom 200 rokov; 18., 20., 22. storočie: Segment 1 - Trápna kostýmovka; Segment 2 - Súčasnosť. Najhororovejšia časť filmu, miestami dokonca s náznakmi atmosféry; Segment 3 - Budúcnosť. "Vy neveríte, ale vaše vnútornosti vedia že hovorím pravdu!" Toto už regulérna komédia, navyše neverím, že dôstojníčka dostala meno Rimmer len tak náhodou :) Bavil som sa celý film. Režisér (pod pseudonymom) zlučoval nezlúčitelné, scenár ignoroval predošlé časti, herci na úrovni porna a celkovo je to skrátka vykonštruovaná blbosť, ktorú nejde brať vážne. Séria upadá...Päťka bude ešte pozerateľná, ale bojím sa čo príde ďalej ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely série "Hellraiser" považujem za dokonalé, kultové diela svetovej horrorovej kinematografie. Neuveriteľne silné, surové filmy s originálnou, desivou, pekelnou tématikou. Pri treťom, akčne ladenom, pokračovaní to už bolo o poznanie slabšie. Ale ešte stále sa jednalo o trojhviezdičkový snímok, na ktorý sa dá pozerať. S ďaľším dielom, už štvrtým, to zasa, bohužiaľ, klesá o ligu nižšie. Nudne prekombinovaný scenár, nekvalitní herci, slabé filmové triky, chýbajú starí, známi Cenobiti, princezna Zla Angelica je škaredá a nemá žiadnu charizmu a aj ten Pinhead sa mi už zdal akýsi vymäknutý a obtĺstly. ** ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku možno malo ísť o ultimatívny hellraiserovký snímok. Odohráva sa to v troch odlišných dobách, ktoré potenciálne ponúkali záplavu trikov a všemožného gore. Ale, to by si najprv boli museli tvorcovia vstúpiť do svedomia, pretože takýto katastrofálny guláš, ktorý dá sa povedať spláchol sériu do hajzlu, sa len tak nevidí. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze všech Hellraiserů, naprosto zbytečných 86 minut ztráveného času. Snažil jsem se na tomto paskvilu najít alespoň něco pozitivního, ale bohužel nepovedlo se.Snad jen to že to není ještě delší. To bych byl nucen ubrat i tu ubohou jednu hvězdu. Ale i tak se nechápu proč jí dávám.Snad jen z úcty k původnímu dílu. ()

septic 

všechny recenze uživatele

věškerou Pin-headovu atmosféru vybudovanou v prvních dvou dílech to dokonale zabíjí. Více časových rovin tomu spíš ubližuje (jako sny z války ve trojce). Ale co je perfektní a proč se dívám tak zpětně a s nadšením na každý díl jsou kulisy! I návrhář britských Chambers of horror by zrudl závistí! Absolutní dokonalost (film ovšem podle tohoto jednoho projevu hodnotit kladně nelze) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • Film se odehrává v letech 1796, 1996 a 2127. (ČSFD)

Reklama

Reklama