Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je průvodcem historií a divákovi se dostane vysvětlení, jak to bylo se vznikem tajuplné kostky a jejím tvůrcem, hračkářem Merchantem. Jeho potomky sledujeme až do daleké budoucnosti, kde se zatím poslední z nich pokouší realizovat plány svého dávného předka. Cílem je vlákat cenobity do pasti a navždy je sprovodit ze světa. Vizuálně pěkný film, v němž nechybí spousty háků, stažení z kůže, uříznutí hlavy, vnitřnosti ven, krev a pekelný pes, který je vedle cenobitů nejhezčí. Pěkný je i vznik ďábelských dvojčat a jejich společná akce na vesmírné stanici. A samozřejmě půvabná pekelná princezna Valentina Vargasová, které to sluší ve všech podobách, i v té cenobití. Celý film má zvláštní atmosféru díky snovým a pekelným scénám. Ano, první trojice filmů je jasně nejlepší, ale já po letech jednu * přidávám za hřebíky, maso, kůži a háky. A za skvělou kameru. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo utrpenie vôbec dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili z diania a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe. Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili len necelých 80 minút čistého času a tie v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fail na mnoha úrovních. Za prvé, nedává nejmenší smysl, aby byl tenhle film vyprávěn ve třech časech (minulost, přítomnost, budoucnost), každý z časů by si totiž zasloužil plnohodnotný film, aby bylo možná odvyprávět smysluplný příběh, takhle v tom je hrozný galimatyáš. Má to sice vůdčí linku, která by měla držet film pohromadě, ale co vůbec ona? Nevím, jak vy, ale mně se tedy zdá být hrozně omezující ta myšlenka, že by mělo být celé tohle univerzum vystavěno na souboji Vynálezce (a jeho potomků) se svým vynálezem (a opět to jde proti duchu prvního filmu - kostka (a to co otevírá) není samo o sobě zlá, jen nebezpečná, trestající tam, kde luštitel očekává odměnu; proč na něčem takovém zakládat staletí trvající trauma, ba prokletí?), to radši nevědět o Pinheadovi a jeho původu nic, než si to takhle zjednodušit (dobro vs. zlo)! Nejhorší však je to, že se filmu nepovedlo ustavit vztahy mezi postavami, vůbec jsem nepochopil dynamiku vztahu mezi Pinheadem a Angelique (kdo komu slouží a proč) nebo mezi Angelique a Johnem Merchantem (o co v tom vztahu vůbec šlo), což jsou v jistém smyslu pro film klíčové vztahy. Myslím, že nejsem nechápavý, tady se zkrátka nebylo, čeho chytit, jen šumu nicneříkajících vět a gest. Aspoň že tvůrcům čtvrtého filmu došlo, že každé peklo musí mít svého Kerbera! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama