Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je dobrý herec, film je pekný, stojí za pozretie, len možno dosť prekombinovaný. Nechýba akcia, pointa je zaujímavá, ale nič extra. Nie je to zase tak zlý film, ale úvodné scény sú strašne zdĺhavé a pre mňa nezáživné, než sa konečne začne niečo diať, potom to naberá na otáčkach a vykľuje sa z toho pekná snímka, hoci nie trhák. Pre milovníkov krásnych žien je dobrou správou, že tento film okrášlila Eva Mendes. ()

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Washington mě opět nezklamal. Ze začatku filmu se nic moc neděje, ale pak.... Pak se ocitne policejní šéfik malého městečka docela v pěkným průseru:(.Manželka chce rozvod. Ale šéfik si z toho nic moc nedělal a chodil šrákat potají jednu pěknou, zadanou čokoládovou dívku a pak se dozví, že má rakovinu. Čoko dívka má ale pojistku, tak proč si někam nevyrazit a pobavit se jej když ji zbývá pět - šest měsíců života. A on k ní přijde s nabídkou ať, že jedou do Švycar. A večer ať je u něj v nějakou určitou dobu, samozřejmě kufr zbalenej, ale dívka nikde. Jede očekovat barák, kde bydlí a taky nic. Přijede domů a druhej den jede k baráku, kterej byl v plamenech. Všichni si myslí že manželé uhořeli a že to na ně někod nastražil. V tu chvili se objeví šéfika manželka, která začne vyšetřovat případ se šéfikem. Šefík postupem času zjišťuje, že např. neměla rakovinu že je hold všechno jinak než se zdálo a že bude mít co dělat aby všechno nějak dal do kupy a nepřišla na něj manželka, že údajně s mrtvou něco měl. A fakt se mu to dařilo, i když jen tak tak ale dařilo. A to se mi právě na filmu líbilo nejvíc, všechno nějak dobře obejít a rozluštit záhadu, která je poněkud docela dobře zamotaná. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

I po letech od natočení film neztrací grády..V globále jde o to, že kdyby v tu klíčovou chvíli měl Matt mozek na správném místě a ne níž ušetřil by si komplikace.Mendez pojala svoji roli jako manekýna na molu.Možná ji tam proto i režisér obsadil.Ale běhat v úzké sukni a lodičkách v terénu ....No nevím.Jinak děj vedení správným směrem a proto si divák užije napětí i kdyz mnohé se dá dopředu tušit a příběh nekončí švihnutím diváka o zem nějakým překvapivým zvratem.No ale neberte těch šest nul :-)) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) To jsem teda pěkně naletěl. Je možné, že to tak krutým hodnocením asi trochu přeháním, nicméně já si nemohu pomoci. PRESUMPCE VINY je sračka ve všech ohledech. Tu 1* dávám zřejmě adekvátně a ani nevím přesně za co. Ani herecké obsazení to nesehrálo moc valně včetně mého oblíbence Denzela Washingtona, který se jednak do téhle role moc nehodil, tak proto mě ani jako herec zde neuchvátil. Podobně jako nevýrazná Eva Mendes, která to zde též zrovna moc nevytrhla. Saana Lathan, to už byla, co se týče herectví čirá hrůza, tak přehrávající a falešné scény jsem dlouho neviděl. Film jako celek ani nefunguje. Úplně jsem zíral, že cca 1/3 se věnuje přiblbému milostnému trojúhelníku, kdy se Denzel chová jako idiot. 2/3 je dějově neuvěřitelně chaotická až jsem se v tom ztrácel, i když jsem ve finále aspoň 80% toho pochopil. Na mě to vůbec nepůsobilo jako thriller, krimi apod… - prostě nijak. Poslední 3/3 se tempem trochu rozběhne do nudného finále, které obsahuje dvě menší pointy. Ta první je tak tak obstojná, ale ta druhá už je docela trapná a nelogická. Tenhle snímek se nemá brát vážně ? Má to být pojato s nadhledem a příjemnou atmosférou Floridy ? Já nevím, ale ať už to vezmu kolem a kolem, celé to bylo silně nepovedené. I filmová hudba mi zde moc neseděla – taková nevýrazná, nevhodně zvolená. Divím se, že to má nadprůměrné hodnocení, asi jsem fakt divné stvoření, ale co se dá dělat. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Naložená Tatrovka - chvíľu to trvalo, kým sa to rozbehlo, ale potom sa to celkom slušne valilo a valilo. Teda to celkom svižné tempo si dokáže udržať pozornosť diváka (takmer) až do konca, napriek tomu, že ide o klasický, predvídateľný príbeh. Jediné, čo ma prekvapilo bol ten úplne, ale úplne zbytočný a zbabraný záver. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)
  • Film vyhrál dvě ze čtyř nominací na Black Reel, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herečka (Sanaa Lathan). (Terva)
  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)

Reklama

Reklama