Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (299)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že jsme si museli počkat 3 roky, než světlo světa spatřila čtvrtá série. Problémem dětských herců totiž je, že narozdíl od svých dospělých kolegů jsou jejich přibývající roky prostě vidět a u Eleven a celé party nerdů je přeskočená puberta znatelná. A teď k zhodnocení. Nářez, opět perfektní osmdesátková atmosférická nálož, nové postavy, bezchybná práce s hudbou (Kate Bush vládne), nejvíc kulervoucí badass hudební vystoupení v historii seriálů, doslova kinová minutáž. Eddie Munson (Joseph Quinn) si pro sebe ukradl každý záběr kamery a podobně jako miláček Joe Keery se stal platonickou láskou nejen Šišlalovi, ale i mně. Hororová atmosféra (hlavně prvních dílů) je naprosto fantastická a fungovala i na mou, jindy docela inertní maličkost. Dočkáme se 3 dějových linek, které spolu prakticky vůbec nepřijdou do styku, což je sice škoda, na druhou stranu každá má něco do sebe, ale jak už to bývá, ta z Hawkins je na vrcholu a nabízí to nejlepší ze série. Možná malinko, malinečko zamrzí konec, ale věřím, že Duffer a Duffer nám poslední pátou sérií vytřou zrak a příběh uzavřou ve velkém stylu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menej je niekedy viac. V štvrtej sérií sa zo Stranger Things stal seriál s prehnanými ambíciami, kde na desať minút dokonalých scén bohužiaľ pripadá šesťdesiat minút zbytočnej vaty. A kto bratom Dufferovcom povedal pri poslednej epizóde, že točia nový Interstellar (čo sa týka stopáže) nepochopím. Dve hodiny ničoho a nezmyselne konajúcich postáv na pol hodinu fantastických scén. Ťažko sa mi to hodnotí, pretože ten seriál vie ukázať kde je jeho sila, dopracovať sa k tomu však chce v Season 4 značnú dávku úsilia a trpezlivosti. Neviem prečo sme nemohli ostať pri cca 50 minútových epizódach z prvej sezóny, bolo by to dokonalé. Takto skôr priemer, pretože Season 4 je skutočne nehodná tých 13 hodín, ktoré si jej sledovanie vyžaduje. CELKOVO: 6/10 ... a záverečnú sezónu už plánujem vynechať. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci odhalují historii, vysvětlují a objasňují, šokují i udivují. Čtvrtá řada se přes šikanu rituální sérii vražd dostává ke grandióznímu finále, které propojuje všechny rozjeté linie s neskutečnou koncovkou, která nechává dveře naplno rozkopnuté dalšímu dobrodružství. Překvapil mě počet mrtvol, děsivých zranění a psychické duely jsou zvládnuté na jedničku. Perfektní hudební doprovod doplňují osmdesatkové pecky, kde je špičkou ledovce Master of Puppets. PS: Navíc je tu spousta drobností ať jde o Conanův meč, Kingův Talisman nebo různé plakáty a série konečně dohnala můj rok výroby 1986! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria - 90%. And if I only could, I'd make a deal with God. Pre mňa najlepšia séria. Oceňujem na tomto seriály hlavne to, že má stále čím prekvapiť a hlavne nie je zbytočne naťahovaný a to aj napriek tomu, že niektoré časti majú až filmovú dĺžku. Znova musím pochváliť perfektné hudobnú stránku (Journey, Kate Bush, Metallica, Falco...), ktorá je dávkovaná perfektne s citom, mixy starých pesničiek nemajú chybu a skutočne to pôsobí epicky. Ďalej odkazy na pop kultúru 80 rokoch, ktorá je síce prítomná v každej sérii, ale tu mi to prišlo najlepšie spracované (Myersová maska vedia). No a hlavne prečo je táto séria najlepšia, je príbeh, záporná postava a vyváženosť medzi vtipom a hororom. V predošlej sérii sa trošku žáner horor vytratil, príšera vyzerala moc umelo, nešiel z nej strach a hlavne postavy to zabili nejakým konaním, či vtipom. Tu je to konečne to pravé orechové. Atmosféra potemnela, záporná postava je brutálna, s nikým sa nemaže, ma perfektný dizajn, záhadnú minulosť a tým kto prežije si nemôžeme byť istý. Obľúbený soundtrack: Teens. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně odehrávající se na kluzišti (Rink-O-Mania) zazní písně „Rock Me Amadeus“ od Falca a „Psycho Killer“ od Radiohead (Karlosik_4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama