Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (297)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci odhalují historii, vysvětlují a objasňují, šokují i udivují. Čtvrtá řada se přes šikanu rituální sérii vražd dostává ke grandióznímu finále, které propojuje všechny rozjeté linie s neskutečnou koncovkou, která nechává dveře naplno rozkopnuté dalšímu dobrodružství. Překvapil mě počet mrtvol, děsivých zranění a psychické duely jsou zvládnuté na jedničku. Perfektní hudební doprovod doplňují osmdesatkové pecky, kde je špičkou ledovce Master of Puppets. PS: Navíc je tu spousta drobností ať jde o Conanův meč, Kingův Talisman nebo různé plakáty a série konečně dohnala můj rok výroby 1986! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvyklý problém pokračování, kdy hercům stoupne úspěch do hlavy -- je jich tam příliš a všichni chtějí dostat co nejvíce prostoru, takže ho dostanou stůj co stůj k velké škodě celku. Jelikož by s takovým ansámblem bylo těžko udělat funkční zápletku na tolik dílů, vše se dějově a prostorově rozseká na spoustu linek... Tak. OK, i tak by s tím šlo celkem obstojně naložit, ale skřípou nyvé a tklivé banality v hloubavých rozhovorech myšlené úplně vážně. Furt mne to ještě spíš bavilo než otravovalo, ale fňukna Will byl daleko za hranou myslitelného + nebýt povedených nových postav, bylo by to přehrávání o ničem. Světlé výjimky plus minus Max, Steve, Dustin, Hopper. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria STRANGER THINGS je zo všetkých zatiaľ najkomplikovanejšia a najprekombinovanejšia. S komplikovanosťou ja osobne problém nemám, no to, čo naozaj neobľubujem je, keď sa príbeh odohráva na veľa miestach, len preto, aby pôsobil zaujímavejšie. A práve to je prípad štvrtej série... Z počiatku začína celkom obyčajne, teda až kým sa nestane prvá vražda. Potom dej začína naberať správny spád a hlavní hrdinovia sú v čím ďalej tým väčšom nebezpečenstve. Keby, že tvorcovia ponechajú iba túto dejovú líniu, tak by bola táto séria výborná, no nie, oni sa rozhodli vsunúť strateného Hoppera takmer do každej epizódy. Úplne v pohode by bolo, keby preňho spravili jednu osobitnú epizódu, ktorá by nasledovala potom, ako ho Joyce s Murrayom zachránili, takže by vlastne vysvetlila, čo sa s ním celú tú dobu dialo. V konečnom dôsledku som nemal problém ani s tým, že táto séria má viac ako sedem dejových línií, pretože tvorcovia sa pekne pohrali so strihom a kamerou, a tým vlastne všetky tieto dejové línie poprepájali. Áno, práca s kamerou sa im vydarila perfektne, ale s tým sa dalo počítať, ak má človek rozpočet 30 miliónov na epizódu! No, nemienim príliš odbiehať od témy, takže sa vrátim k príbehu. Po vynikajúcej siedmej epizóde prišla pomalšia ôsma a po nej neskutočne naťahovaná deviata, no nemám tým na mysli, že by sa vliekla, ale jednoducho to, že vôbec nemusela byť taká dlhá, ale na druhej strane, potešila ma METALLICA. No, to, čo ma najviac zarazilo, je to, že táto séria má otvorený koniec, a vlastne celá posledná epizóda nás iba pripravovala na záverečný cliffhanger, a to ma teda vôbec nepotešilo. Podľa mňa mohla štvrtá séria skončiť už pri siedmej epizóde, a posledné dve sa mohli kľudne nechať na záverečnú, piatu sériu. Viem, že priemer pre "Season 4“ mi vyšiel na 5*, no určite taký pocit nemám, takže preto som sa rozhodol dať o jednu hviezdu menej. Jediné, čo mi teraz zostáva, je čakať na veľkolepé finále tohto svetového fenoménu. "A war is coming to Hawkins." ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem mě baví, že bratři Dufferovi se tváří jakoby sežrali patent na dobrou tvorbu a v celých prvních osmi dílech jim to vlastně všichni žerem i s navijákem, protože dokázali vytvořit komplexní, zábavné a extrémně dobré seriálové dílo, jenž víceméně nemá hluchých míst a jede na jedničku s hvězdičkou jak ve vizuálním aspektu, tak v herectví, napětí a všem, na co si divák vzpomene. O to větší šok je pak fakt, že se ve studiu při tvorbě posledního dílu asi všichni zkouřili, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak se může takhle rozjetá série obrátit v naprosto klišovitou sentimentání patlaninu, ve které v posledním 3HODINOVÉM!!! dílu dostaneme doslova každý prvek, který dělá špatný film špatným filmem - šablonovitou kostru celé epizody, nudný průběh, po třech sériích klasický a popravdě už nudný cliffhanger, který snad už nikoho nemůže překvapit, a extrémní ždímání citů a slz diváka, jen aby měl pocit, že viděl “kvalitní finální epizodu”. Celý tento fakt pak zanechává prapodivně rozpačitou hořkost v puse z toho, že takhle výborná série dostala tak parodické zakončení. Až si říkám, jestli si z nás nedělají prdel. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama