Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (297)

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je jedna velká audiovizuální bomba, kterou umocňuje vynikající ambientní soundtrack, jenomže nebýt skvělého záporáka, tak jdu s hodnocením mnohem níž, protože se opět pracuje s obrovskou naivitou a stupiditou při jednání různých složek (viz Ruská armáda, vláda USA …). Chápu, že tento přeliv mezi naivitou, pohádkou, komedií, thrillerem, hororem a dramatem je doménou Stranger Things, nicméně v mých očích pak tato hojně zastoupená stupidita, shazuje všechny scény, kterým bych bez váhání vpálil 10/5 a nakonec nemůžu Stranger Things brát vážně. Za Henryho (001) vývoj, spolu se stvárněním obráceného světa, jsem však spokojenej hodně, protože na konec vše do sebe krásně zapadlo a příběhová linka tak nepůsobila jako nesourodá směs. Bojím se však, že už Stranger Things nemá co nabídnout a další série bude či budou velký průser, ale nechám se překvapit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria - 90%. And if I only could, I'd make a deal with God. Pre mňa najlepšia séria. Oceňujem na tomto seriály hlavne to, že má stále čím prekvapiť a hlavne nie je zbytočne naťahovaný a to aj napriek tomu, že niektoré časti majú až filmovú dĺžku. Znova musím pochváliť perfektné hudobnú stránku (Journey, Kate Bush, Metallica, Falco...), ktorá je dávkovaná perfektne s citom, mixy starých pesničiek nemajú chybu a skutočne to pôsobí epicky. Ďalej odkazy na pop kultúru 80 rokoch, ktorá je síce prítomná v každej sérii, ale tu mi to prišlo najlepšie spracované (Myersová maska vedia). No a hlavne prečo je táto séria najlepšia, je príbeh, záporná postava a vyváženosť medzi vtipom a hororom. V predošlej sérii sa trošku žáner horor vytratil, príšera vyzerala moc umelo, nešiel z nej strach a hlavne postavy to zabili nejakým konaním, či vtipom. Tu je to konečne to pravé orechové. Atmosféra potemnela, záporná postava je brutálna, s nikým sa nemaže, ma perfektný dizajn, záhadnú minulosť a tým kto prežije si nemôžeme byť istý. Obľúbený soundtrack: Teens. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to nějak shrnula, pro mě byla i třetí řada lepší. Příliš mnoho klišé, patosu, nelogičností.. ani ty osmdesátky z toho tolik nečišely, i když odkazy vlály všude. Vecna je fakt jak chodící panák, všichni žvaní,místo aby zabíjeli šílené monstrum. Některé postavy jsou absolutně zbytečné. Nesdílím sdejší nadšení ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom oproti predošlým sériám krok trochu iným smerom, čiže nemohol byť každý spokojný, ale na druhú stranu niekto maximálne. Podľa mňa dosiaľ najlepšia sezóna, kedy Dufferovci už ohmatanú látku a jej potenciál dokázali vyťažiť takmer na maximum. Trochu ich v tom brzdia niektoré dialógy, niektoré epizódy by sa dali skrátiť, ale celkovo je to pastva pre oči a aj útok na emócie. Občas sa vyskytne infantilný wtf moment, ale ono stále treba asi uspokojiť (a zároveň aj získavať) aj mladšie publikum.  Paralelný rytmizujúci strih medzi dejovými líniami tvorcom vychádza naplno. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)
  • Když stojí Max (Sadie Sink) v 53. minutě u klavíru, tak se jí mění v různých záběrech účes. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama