Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (299)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria - 90%. And if I only could, I'd make a deal with God. Pre mňa najlepšia séria. Oceňujem na tomto seriály hlavne to, že má stále čím prekvapiť a hlavne nie je zbytočne naťahovaný a to aj napriek tomu, že niektoré časti majú až filmovú dĺžku. Znova musím pochváliť perfektné hudobnú stránku (Journey, Kate Bush, Metallica, Falco...), ktorá je dávkovaná perfektne s citom, mixy starých pesničiek nemajú chybu a skutočne to pôsobí epicky. Ďalej odkazy na pop kultúru 80 rokoch, ktorá je síce prítomná v každej sérii, ale tu mi to prišlo najlepšie spracované (Myersová maska vedia). No a hlavne prečo je táto séria najlepšia, je príbeh, záporná postava a vyváženosť medzi vtipom a hororom. V predošlej sérii sa trošku žáner horor vytratil, príšera vyzerala moc umelo, nešiel z nej strach a hlavne postavy to zabili nejakým konaním, či vtipom. Tu je to konečne to pravé orechové. Atmosféra potemnela, záporná postava je brutálna, s nikým sa nemaže, ma perfektný dizajn, záhadnú minulosť a tým kto prežije si nemôžeme byť istý. Obľúbený soundtrack: Teens. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no.. Čtvrtá série ze startu hezky brnká na temnější strunu, pár dílů tuhle temnotu vcelku chytlavě rozehrává aby ve čtvrtém díle vše extaticky ejakulovalo v jedné z nejintenzivnějších scén televizní historie... Potom se další čtyři díly jen zdlouhavě natahuje a slibuje velké finále, které je ve svých roztříštěných a překombinovaných dvouapůlhodinách jedním z nejblbějších a nejméně funkčních dílů všech čtyř sérií ST. Chvíli to vypadalo, že snad nakonec situaci přecejen zase zachrání Max, ale ten seriál prostě nemá koule uhnout z požadavků nejprostřednějšího mainstreamu. V čem se topí ten údajně největší seriálový rozpočet, to fakt netuším. Asi to jde na honoráře dětských hvězd, kterým agenti sestavili super smlouvy, jinak fakt nevím (cgi, triky, lokace, nic nevypadá jako, že by to potřebovalo extra money).. Takže co? Moc fajn první čtyři díly. Perfektní Max-finish čtvrtého. Obrovské zklamání ze zbytku.... Podtrženo sečteno= Nula od nuly pojde. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It's time..." Byly to neuvěřitelně dlouhé tři roky. Ale nakonec jsem se dočkal pokračování svého oblíbeného seriálu. A víte co? Zase je to další perfektní bonbónek! Nevím, jak to bratři Dufferové dělají, ale jejich scénáře mají atmosféru, nostalgii, šťávu, šmrnc a i emoce. Čtvrtá řada je dosud nejtemnější. Hrdinové jsou starší a je vidět, že celý příběh jde do finále. Každý začátek, má konec a u Stranger Things je o to hustčí, jak s poměrně málo epizodami mohli dojít, tak moc daleko. Je to už fenomén, který boří rekordy. Navíc pronikl do komiksů i knížek. Svět Upside Down je prostě sexy. Nejvíc jsou ale herci. Stranger Things má nejlepší obsazení ze všech seriálů, co jsem aktuálně sledoval. Napsal jsem to k první sezóně a platí to i u čtvrté. I tuhle sezónu jsem si naprosto užil a je vidět, že tvůrci gradovat umí. Celá série je neuvěřitelně epická a neustále šlape do pedálů. Už to není jedno monstrum v lesích s ztracený Will. Přátelé z Hawkinsu stojí proti nejsilnější nepříteli, kterého dosud potkali. Ten zabijí velmi brutálním způsobem náhodné kamarády. Klub Hellfire, tak musí do zbraně a varovat ostatní kamarády v Kalifornii. Vecna se totiž blíží. Všechny epizody jsem si užil, i když bych preferoval stejnou stopáž a raději více dílů. Přesto je ST4 nejlepší seriálovou událostí. Zase se jí to povedlo! Těšing na Pětku může začít! (97 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najhoršie na tom celom je, že piatu sériu tejto bezduchej zlátaniny (áno, až tam to spadlo) nebudem vedieť odignorovať. Už teraz sa bojím, s čím všetkým "úžasným" ešte prídu... Konkrétnejšie? Nuž, hlavne to celé prestalo byť o rozprávaní nejakého (akéhokoľvek) príbehu a stala sa z pojebaná frančíza, kedy namiesto seriálu točia (a náznaky tohto nešváru badať už v tretej sérii) len ďalšie zastávky v TV LUNAPARKU nazvanom "Stranger Things". Pritom - čo to je, seriál o piatich sériách? To fakt nešlo lepšie? ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menej je niekedy viac. V štvrtej sérií sa zo Stranger Things stal seriál s prehnanými ambíciami, kde na desať minút dokonalých scén bohužiaľ pripadá šesťdesiat minút zbytočnej vaty. A kto bratom Dufferovcom povedal pri poslednej epizóde, že točia nový Interstellar (čo sa týka stopáže) nepochopím. Dve hodiny ničoho a nezmyselne konajúcich postáv na pol hodinu fantastických scén. Ťažko sa mi to hodnotí, pretože ten seriál vie ukázať kde je jeho sila, dopracovať sa k tomu však chce v Season 4 značnú dávku úsilia a trpezlivosti. Neviem prečo sme nemohli ostať pri cca 50 minútových epizódach z prvej sezóny, bolo by to dokonalé. Takto skôr priemer, pretože Season 4 je skutočne nehodná tých 13 hodín, ktoré si jej sledovanie vyžaduje. CELKOVO: 6/10 ... a záverečnú sezónu už plánujem vynechať. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Rezidence Byersových se nachází na Lonzo Way v Lenora Hills. V ulici Lonzo se nacházel Elliotův dům ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama