Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitánu Outlému ještě není ani padesát a už se stává dědečkem. Jeho dcera právě před maturitou porodila syna. Jakoby toho nebylo dost, to dítě navíc nemá otce. A tak se ho dědeček rozhodne vypátrat... Na samém začátku filmové komedie scenáristy Ivo Pelanta a režiséra Karla Kachyni stál jednostránkový divácký dopis. Paní, která pracovala jako sociální pracovnice, v něm vyprávěla příběh těhotné dívky, které pomáhala hledat u jednoho vojenského útvaru otce jejího dítěte. Základní dramatická situace z tohoto dopisu inspirovala scenáristu Ivo Pelanta. Posunul celý příběh do naší současnosti, vypracoval dívce rodinné zázemí, rozšířil téma o souběžnou padesátnickou krizi dívčina otce a doplnil o humorné situace z vojenského života české posádky před vstupem do NATO. V režii Karla Kachyni vznikla komedie z vojenského prostředí, která od své premiéry v roce 2001 vždy znovu dokáže potěšit jak mladé, tak starší diváky. (Česká televize)

(více)

Recenze (77)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, narazil jsem na něj náhodu v televizi, chvilku koukal co to bude a už to nepřepnul, je to televizní snímek, ale odvážím se říci, že je lepší než mnohé filmy jdoucí do kina. Heřmánek i ostatní herci jsou fajn, atmosféra pohodová a úsměvné scénky pobaví. Jen jsem to tu nemohl najít pod názvem, pod kterým to dávali v TV: Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pro všechny kteří si myslí že by obnovení povinné vojenské služby by zkvalitnilo naši AČR. Přesně tak to vypadalo, všichni se  tvařili západně  a měli strach ze “stanahu” jen díky znalosti francouštiny se jeden Lampasák dostal až na generála do Bruselu a pak i prezidenta ČR. Pěkné záběry ještě létajících SU 22 ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie, kterou táhne hlavně Karel Heřmánek v roli kapitána Outlého, který má na starosti výstrojní sklad na vojenském letišti. K tomu starosti s dcerou, která má nemanželské dítě s neznámým otcem. Možná škoda, že nebylo o něco lepší obsazení vedlejších postav, ale i tak to za mě bylo povedené milé překvapení. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nečekejte zázraky, ale patříte-li k vstřícným divákům, pobavíte se. Povedený scénář, solidní režie, ale hlavně dobré herecké výkony. Karel Heřmánek je skoro dojemný, velmi mile tentokrát překvapí Naďa Konvalinková, mně osobně potěšila také Jaroslava Kretschmerová v roli sekretářky a velmi, velmi talentovaná Martha Issová. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

- Where are you from? - No, no, pohoda :) Odpoveď jazykovo nepripraveného kapitána, ktorý poriadne osiveje keď jeho dcéra porodí nemanželské dieťa. Rozhovor s psychiatrom je najlepší na celom filme, sny o cvičení bez trenírok tiež stoja za to. Obstojná réžia s ako-tak dobrými výkonmi. Pekvapí Martha Issová v roli slobodnej mamičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natáčen na letišti v Praze - Kbelích a Čáslavi, bydliště kpt. Outlého (Karel Heřmánek) je v Praze - Miškovicích. (rakovnik)
  • Karel Kachyňa chtěl do hlavní role obsadit Miroslava Donutila. V době, kdy o něm uvažoval, jej potkal v televizi na chodbě a řekl mu, že by s ním potřeboval mluvit a zamýšlel mu roli nabídnout. Donutil mu odvětil, že jestli nespěchá, tak on si odskočí natočit svůj díl televizního pořadu Věšák (od r. 1999), a pak se můžou sejít. Po natáčení se skutečně sešli a Kachyňa mu vysvětlil o čem by role měla být. Donutil však musel s lítostí odmítnout, neboť právě při natáčení Věšáku oznámil divákům, že s rolemi důstojínků končí, což stvrdil pověšením vojenské brigadýrky, ve které odehrál své tři vojenské role (Tankový prapor – 1991, Černí baroni – 1992 a Pelíšky – 1999), na symbolický televizní věšák. (cundak)

Reklama

Reklama