Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnými Kingovkami je táto asi najmenej "Kingovská". Mysteriózny charakter je tu síce zachovaný, ale nie až v takej miere ako som pri Kingovkách zvyknutý. Dejová linka si tu v porovnaní s ostatnými dielami tohto autora ide svojou vlastnou cestičkou, pričom pozornosť zameriava i na politické podhubie tej doby (50. roky), konkrétne na americký antikomunizmus a mccarthismus. Ako vidno ľudské práva sa v tých časoch porušovali na oboch stranách. Príbeh ako taký ma síce moc nenadchol a ani A. Hopkins sa tu po hereckej stránke nejak nepretrhol, avšak dokázala si ma získať aspoň atmosféra snímku, aj keď zase v konečnom zúčtovaní sa nedostavili žiadne výraznejšie emócie, skrátka ako rýchlo prišlo tak aj rýchlo odišlo. O mesiac už nebudem vedieť o čom to bolo. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nostalgická nehororová Kingovka, ktorá má miestami výbornú atmosféru, miestami zase príliš nudí otrepanými klišé. Hlavnou výhrou je postava Teda Brautigana, ktorej tajomnosť zvýraznená štandardne kvalitným výkonom Anthonyho Hopkinsa patrí k hlavným plusom filmu. Zaujme opäť vizuálna stránka (kamera ala predchádzajúci Hicksov pokus Sneh padá na cédre), z predstaviteľov detí Mika Boorem (Carol) a tradične David Morse. Ak teda hľadáte staromódnu príbehovku z detstva s vyváženým množstvom sentimentu a detskej bezstarostnosti na jedno skusnutie, tak potom je HiA to pravé. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Film věrně zobrazuje vroucí, romantickou lásku mezi moudrým starcem a nezkušeným chlapcem. Poklidný příběh je zajímavý zejména tím, že se v něm vůbec nic nestane, ale zase se hodně citují dávno mrtví autoři, mentoruje se a poučuje, díky čemuž malý Jelcin žije až do padesátky dobrým životem čestného člověka. Zdaleka nejlepším hercem je dr. Lecter v roli starého telepata, který všem dramaticky říká, že po něm jdou. Se všemi ostatními si s přehledem a grácií vytírá prdel i ve scénách, kdy kouří cigaretu na terase a nebo se mlčky dívá z okna, takže jsem v závěru nebyl ani nijak zvlášť zklamaný, že mu nevybuchla hlava. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný snímek s Anthony Hopkinsem v jedné ze svých nejlepších rolí. Předloha samotná od Stephena Kinga je vybočením z řady jeho tajemných hororů, což ji ale vůbec v ničem neznehodnocuje - sice se není moc čeho bát a napřiprozené jevy jsou zde také poskrovnu (vyjma trošky telepatie), ale právě díky tomu na tom všem něco je. Něco víc, co řadí tento počin mezi jedno z mých nejoblíbenějších děl. Mohl bych sice začít tento film porovnávat s knihou (jejíž příběh řádně očesal), ale proč? Film sám o sobě je výborný - takže není, co řešit. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha je tým najkrajším a najlepším, čo kedy King na papier dal, preto mi nedá neporovnávať to s filmom. Ale náhodou - ušlo to. Ak si mám niekoho predstaviť ako Teda Brautigana, tak jedine Hopkinsa, takže voľba bola veľmi dobrá. Detskí herci sú tiež (nezvykle) fajn. Jediné, čo môžem vytknúť je nízka stopáž, zamlčanie súvislosti s Temnou vežou a pár malých detailíkov ("nízki muži" nosili ŽLTÉ plášte, Ted sa holil britvou). Inak remeselne dobre zvládnuté a hodné štyroch hviezdičiek. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Automobil rodiny Sullivanů je Packart z roku 1958. Těchto vozidel bylo vyrobeno jen 159 kusů. (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Režisér Scott Hicks se vyjádřil, že ačkoli v Kingových povídkách byl Ted mimozemšťan, stejně jako Podlidé (Low Men), tak tento detail ve filmu vynechal, protože chtěl, aby se divák zaměřil na drama o lidskosti. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama