Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako výstižne poznamenávajú autori výbornej filmovej publikácie Filmy 80. rokov, na dvojke najviac prekvapí, že prišla až 1O rokov po úspešnej prvej časti. V tom čase už bol Eddie Murphy absolútnou hviezdou. Naopak, Nick Nolte (zase raz) upadol do zabudnutia. Nevýrazné voľné pokračovanie plné nezaujímavých nápadov a nudnej akcie. Ani prvý diel nemal ktovieako kvalitný scenár (hoci patril k zakladateľom buddy movie), mal však radosť zo života, Eddie sa v ňom usmieval a s Nolteom tvorili výbušnú dvojku. Pokračovanie je rutina. I tak je ale prekvapivé, že trojka nikdy nevznikla, veď dvojka celosvetovo zarobila fajnových 153 miliónov pri 38-miliónovom rozpočte, kým jednotka len 78 pri 12-miliónovom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný, tohle se jenom snaží ještě něco vytřískat z povedenýho prvního dílu, neřikám že je to úplně špatný, podle mě to je ale dost nezáživně udělaný a to i když se Eddie Murphy strašně snaží a občas se mu přece jenom podaří nějakej vtípek, jako třeba jeho šílenej zpěv na začátku filmu. záporáci taky nejsou zas tak špatně vybraný a jako motorkáři, vypadaj v rámci možností drsně, ale zase to je tak podivně udělaný, že i tak primitivní záporák jako je motorkář neni moc zajímavej . Viděl jsem už hodně podobnejch filmů, ale zaujaly mě mnohem víc než tohle, ale i přesto to Murphy vytáh aspoň na ty 3* a to i s tak těžkou koulí na noze jako je Nick Nolte ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

. Jack Cates (Nick Nolte) pátrá po drogovém bossovi Icemanovi a pomoct mu má opět Reggie Hammond (Eddie Murphy), který se zrovna vrací z vězení a Icemanovi kdysi ukradl pěníze a zná jeho obličej. Iceman, si ale najal dvojici z motorkářskýho gangu, aby Reggieho umlčeli. 48 hodin podruhé není rozhodně žádný propadák, film je docela koukatelný a Eddie Murphy je ještě ve formě, Nick Nolte i když působí unaveným dojmem, tak to taky nijak nekazí. Ale co pokulhává je celkové zpracování, protožeuž v průběhu filmu, mi bylo jasné, kdo bude Icemanem a ne, že bych byl nějaký chytrák, ale prostě se stačilo podívat na seznam herců, mezi nimiž je pár jmen, které jsem klaďasy ještě hrát neviděl. Navíc dvojice motorkářů-zabijáků na mě nepůsobila zrovna přesvědčivým dojmem, rozhodně bych čekal, že si drogový boss najme lepší chlapy, zvlášť, když během filmu několikrát selžou. To správné buddy-hláškování jsem tady moc nezaznamenal, ale je fakt, že několik dobrých hlášek Eddie má, ale bohužel není jich moc. Akční složka až na závěrečnou přestřelku byla poměrně chabá. Takže jak jsem už zmínil Dalších 48 hodin není špatný film, ale na to, aby se stal tím správným legendárním buddy-akčňákem nemá dostatek sil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cates coby policejní drsňák s pár kilečky navíc a k němu černý mlynář Hammond, co jen mele, mele a mele - jak říká plakát, hoši jsou zpátky ve městě.. S přehledem natočená akce, princové vedlejších rolí podobných kousků (Brion James, Ed O´Ross), Hornerovy fujary (nebo co to je) z Komanda a viditelné zjizvení Hillova díla brutálním sestříháním pár dnů před premiérou. Přes to všechno nesmírně oceňuji, že další Další dva dny byly producenty vyškrtnuty z kalendáře a ten zloděj zapalovačů konečně zavře hubu.. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšnýho 'buddy cop' filmu 48 Hrs bylo pro mě bohužel trochu zklamáním. Zatímco Nick Nolte odvedl takový svůj nemastný a neslaný standard, Eddie Murphy (už v té době proslavený) nepředvedl tentokrát skoro nic - vlastně předvedl míň, než v prvním filmu. Za celý film si vybavuju tak max. 3 mizerný hlášky, u kterých jsem se nepobavil ani neusmál a tak tomu filmu vlastně zbylo k dobrýmu jen to málo, co v něm bylo už v jedničce. Škoda. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Pero s vyzliekajúcou sa ženou, s ktorým sa Cates (Nolte) hrá, sa objavilo aj v inom filme Waltera Hilla, Extrémny predsudok (1987). (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama