Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že by šlo o nějaký přehmat, který jsem dneska udělal, tak to říct nemohu. Prvotní plán byl Stepford Wives 1975 a nějakou chybou v Matrixu jsem sáhl trošku vedle. No nevadí, zhruba v polovině jsem zjistil, že vlastně koukám na něco jiného. Na druhou stranu je lepší nejdříve pustit hůř hodnocenou verzi a po sléze lépe. Musím přiznat, že nejsem tolik zklamán, jde o stravitelnou záležitost, která se jednou zvládnout dá. Nicole Kidman nevadila a do role se hodila, ale že bych jí musel v blonďaté vidět znovu, tak to ne. Doufám, že starší verze bude s lepší atmosférou a trošku hororovější, protože tohle byla spíše pohádka a vše moc barevně vykreslené na můj vkus. Takhle dokonalost v mých očích každopádně nevypadá .. 4/10 = 46% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo nudy na začátku a uprostřed filmu, tak bych dokonce prohlásil, že jsem se slušně bavil. Některé okamžiky, některé hlášky a scény bych nazval podařenými, bohužel jich nebylo tolik kolik by si každý divák pravděpodobně přál. Ani někdy oslavovaný perfekcionista Frank Oz nijak nepřekvapil, spíše dokonce zklamal, když je jeho režie naprosto obyčejná. Nicole Kidman je příjemná a chvílemi jí to i sluší, ale její "hvězdnost" působí občas rušivě. Ani Matthew Broderik nepůsobí nijak sebejistě a asi už si zvykl na své oblíbené divadlo a film nechává hodně stranou. Glenn Close a Christopher Walken jsou skvělá dvojice, která některé scény drží hodně nad vodou. Nic z toho nestačí k tomu, aby Strepfordské paničky byli kvalitní filmem, který lze doporučit. Právě naopak. Takovéhle remaky by neměli vznikat, protože pouze ničí lesk původních filmů. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Film má jistě potenciál, jak herecký, tak v tématu, jímž se zabývá. Nicméně ani jednoho tvůrci nedokázali využít. Jednak je dost slabý scénář, jednak není znatelný jakýkoliv náznak režisérského vedení. A herci? Je dost nepochopitelné, jak mohla taková zajímavá banda přijít nazmar. Obzvlášť mám na mysli Kidmanovou, která je bohužel naprosto plonková, tady podává jedinou vyloženě špatnou kreaci za poslední dobu své kariéry. Ostatní (ne)výkony spadají do intencí přehrávání a ztrapňování se. Kupříkladu hláškám Bette Midlerové jsem se smála, ale ve skutečnosti to byly jen hlášky, které mě rozesmály, Glenn Closeová a Christopher Walken byli naprosto nevýrazní a Broderick jen podtrhuje, že není zajímavou hereckou osobností. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Všechno, co bylo na knize Iry Levina tak krásné - tajemno, alegorie, satira, dvojznačnost (v ní vlastně nevíme, jestli ty "sci-fi" náznaky jsou skutečné, nebo jestli jde jen o obraz společnosti) tady naprosto chybí. Z ironické a inteligentní knihy zbyla ne zrovna inteligentní moralitka s happy endem. Nicole Kidman se snaží, seč může, přesto mi tahle její role přišla jako jedna z nejhorších (i tak ale naprůměrná), ale není to vlastně její vina. Chyba je na straně scénáristy a režiséra, že uchopili tolik nadějnou látku z hodně špatného konce. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • V roli Sarah Sanders si svůj herecký debut užila velmi slavná americká country zpěvačka Faith Hill, která nazpívala titulní píseň "There You´ll Be" k filmu Pearl Harbor (2001). (Dixieboy)
  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)

Reklama

Reklama