Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

juta 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Ross nenatočil víc filmů? Viděl jsem všechny tři a každý z nich má plné hodnocení. Vždy si uměl vybrat příběh a pak ho famózně dotvořit na plátně. Seabiscuit je rozhodně ten nejemotivnější a nejvíc hřející u srdce. Líbilo se mi, jak zde nejprve ukázal jednotlivé životy tří hlavních postav a potom, jak se dráhy těchto lidí seběhly dohromady a šli společně za svým cílem. Nesmím zapomenout na hudbu, ta je také jedním z hlavních pilířů skvělého zážitku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pozitivní sportovní příběh se k meritu věci, to jest výzvě a porážce šampióna outsiderem, dostává zeširoka přes dopady velké hospodářské krize a přinášení naděje prostému lidu (proč? protože mohou sázet na někoho "poškozeného", který se dokázal vzepnout ode dna… asi). Samotný Seabiscuit se poprvé objeví ve 45. minutě a vlastně nemá žádnou osobnost, působí až vedlejším dojmem jako prostředek k jímavým příběhům jeho vznětlivého žokeje, zkušeného trenéra a altruistických manželů majitelů. I přes značnou délku ale funguje krásně s několika emotivními vrcholy. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Golfistom, ze prva polhodinka bola trosku zdlhava a spravne tempo dostal film az ked sa dal vitazny tym dohromady. Preteky na konoch boli napinave, ale zaroven krasne aj vdaka hudbe skuseneho Randyho Newmana. Pacilo sa mi, ze v pribehu ukazovali aj zle casy hospodarskej krizy v USA a prave preteky dokazali ludom aspon trosku zlepsit naladu........ 30.06.2008 _______ Jeff Bridges - (Charles Howard) +++ Tobey Maguire - (Red Pollard) +++ Chris Cooper - (Tom Smith) +++ Elizabeth Banks - (Marcela Howard) +++ William H. Macy - (Reporter) +++ Hudba: Randy Newman +++ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žokej s bičíkem koně popožene, ale přidat do tempa by potřeboval i tenhle film. Převažovalo hodně pasáží, ve kterých se nic moc nedělo, sice citlivě natočených, ale tak nějak bez většího dopadu na moji signální soustavu. To nejlepší přišlo se závěrem a film tak nějak nenaplnil spojená očekávání s ním. Sláva vítězům, čest poraženým a seno pro koníka Seabiscuita. Tenhle film naplno ocení milovníci koní. Klady: dobrá práce s kamerou, množství citlivě natočených scén, věrné zachycení dostihového prostředí, pěkné záběry, zajímavé charaktery postav. Zápory: film postupně ztrácí s přepálenou stopáží svoji sílu a jde do nudy, slabé tempo, v překecaných pasážích se film vleče, nepříliš vyvážené spojení dramatu se sportovním filmem, slabší emocionální křivka, přehnaně slzopudné scény. Mé hodnocení: 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný film s hviezdnym hereckým obsadením a medzi tie hviezdy pokojne môžem zaradiť aj legendárneho koňa menom Seabiscuit.Príbeh je ako stvorený pre film.Divoký dostihový kôň ,ktorého nemohli skrotiť,predali za smiešnych 2000 tisíc dolárov niekomu, kto sa vyznal a vycítil,že má naviac.Zohnali mu aj podobne divokého žokeja v podaní presvedčivého T.Maguireho. Záverečné dostihy sú dosť presnou kópiou toho skutočného, ktorý sa dá pozrieť v bonuse na DVD. Po všetkých stránkach výborne zvládnutý film , je to ten typ filmu, aké sa už dnes točia skôr výnimočne, ale na rozdiel od väčšiny súčasnej produkcie má čo povedať a má čím zaujať. 80%. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Skutečný Seabiscuit měl jméno po svém otci, "sea biscuit" neboli "sea bread" je synonymem pro sušenky "Hardtack" podávané vojákům. Hard Tack se pak jmenoval otec skutečného Seabiscuita. (Geriel)
  • Maguire jezdil pouze scény tréninku, závody natáčeli profesionální žokejové. (Geriel)

Reklama

Reklama