Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film s příběhem průhledným a čistým jako sklo. Ale v tomhle žánru by snad jakékoli vybočení do něčeho nevšedního bylo na škodu. Výprava je opravdu skvělá, na druhou stranu mi trošku vadila přílišná literárnost a dokumentárnost filmu. Nakonec ale člověk od filmu dostane vše co očekává, a i když předem víte, jak tenhle závod dopadne, stejně budete fandit. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mořská sušenka? Divny jméno pro koňa. Ale lepši než Limp Bizkit. Každopádně je to docela dobrej filmek, kterej mi už 2x v životě stačil a to by mu mohlo stačit. Eee, to je k tomu asi tak všechno... kroměěě: stará hajtra není co bejvala, není co bejvala, není co bejvala, stará hajtra není co bejvala, není co bejvala, není co bejvala... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherné, jedním slovem nádherné, strhující příběh prcka a zrzka, oba zlomení, plní hněvu, podobní si jako vejce vejci a právě proto si rozumějí víc než jiní. Film o naději, tlukoucím srdci, druhé šanci, přátelství a víře jeden v druhého. Sportovní drama jako řemen, trojice hlavních postav - Tobey Maguire, Jeff Bridges a Chris Cooper - úžasná, krásné záběry s velice příjemným hudebním podmazem. A o tom, jak mi tekly slzy jako hrachy, pomlčím... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné dobové sportovní drama s dostihovou tématikou. Líbí se mi tam to vykreslení období, ve kterém se film odehrává, i když to má trošku dopad na celkovou stopáž filmu a lehce to odvádí od tématu (především začátek a střed filmu, než se dostaneme doopravdy k dostihům) - právě za to jednu hvězdu dolů. Jedničku s hvězdičkou u mě má William H. Macy za roli sportovního komentátora/reportéra v rádiu, neskutečně mě bavil! ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Seabiscuit je velmi povedený a dobře zvládnutý film. Děj je strhující, herecké obsazení skvělé, hudba je příjemná. Film byl natočen podle skutečné události. Je tu žokej "rváč" bez domova, bývalý milionář, ztroskotaný kovboj "trenér". Všechny tři dává dohromady dostihový kůň - toť kombinace pro zajímavé vyprávění. Seabiscuit je film o odvaze, snu, vášni, naději i vůli začínat znovu. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Seabiscuit zemřel ve čtrnácti letech na infarkt. (Geriel)
  • V Santa Anitě stojí Seabiscuitova socha. (Geriel)
  • Prodáno přes 5,5 milionů DVD. (D3VIL)

Reklama

Reklama