Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film s příběhem průhledným a čistým jako sklo. Ale v tomhle žánru by snad jakékoli vybočení do něčeho nevšedního bylo na škodu. Výprava je opravdu skvělá, na druhou stranu mi trošku vadila přílišná literárnost a dokumentárnost filmu. Nakonec ale člověk od filmu dostane vše co očekává, a i když předem víte, jak tenhle závod dopadne, stejně budete fandit. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ten príbeh všetci dobre poznáme. Blesk šmaril do mora a už to išlo. Jedna bunka, dve bunky, trilobity. Ryba vybehla z vody a z nej sa vyvinuli dinosaury. Tie síce padli, ale prežilo niečo z čoho nakoniec vznikla americká pýcha evolúcie: Henry Ford! Tento film je však úplne o niečom inom. Je o kvantovej fyzike pretože iba v nej je možné, aby mala hádanka dve správne odpovede. Aká hadanka? Je to krpaté, zúrivé, žerie za dvoch a stojí len 2000dolárov? Chcete ďalšie pomôcky? OK kripel, ktorý je stelesnením amerického sna, v ktorom sa dá realita premôcť silným chcením za doprovodu burácajúceho orchestra. Áno, správne odpovede sú dve. Toby a koník, až na to že jednému by ste najradšej dali cukor a druhého umlátili záhradnou hadicou zakaždým keď vliezli do záberu. Takže nechajte kone 2 hodiny cválať, ono ten patetický nerv sa u diváka niekedy dostaviť musí. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Seabiscuit je velmi povedený a dobře zvládnutý film. Děj je strhující, herecké obsazení skvělé, hudba je příjemná. Film byl natočen podle skutečné události. Je tu žokej "rváč" bez domova, bývalý milionář, ztroskotaný kovboj "trenér". Všechny tři dává dohromady dostihový kůň - toť kombinace pro zajímavé vyprávění. Seabiscuit je film o odvaze, snu, vášni, naději i vůli začínat znovu. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru sportovních filmů určitě jeden z vrcholů. Už několikrát omleté téma o outsiderovi, který se dokázal vypracovat až na úplný vrchol je zde podáno jedinečným způsobem, nebude vám vadit ani ta spousta klišé sportovních filmů. Protože scénář je opravdu dobrý a všichny hlavní postavy jsou nejen skvěle ztvárněny vynikajícími herci, ale především jsou dobře psychlogicky vykresleny. Stejně tak hudba, kamera a celkový look filmu je velice pěkný. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných snímků se většinou mění prostředí, ve kterých se odehrávají, ale jejich vyznění je totožné. Tady aspoň chybí „povinná scéna“ s rodiči a navíc je tu dostatečně zdůrazněn i prvek selhání. Chvilku jsem byl v nejistotě, protože trvalo než se příběhové linie propojily. V mžiku si však sednou a dál už film působí sebejistě a optimisticky si jde za svým, takže jsem se jím nechal strhnout. Jen jsem si po celou dobu nedokázal zvyknout na rezavého Tobeyho Maguirea. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Místo Seabiscuitova odpočinku je známo pouze rodině Howarda a veřejnosti zůstalo utajeno. (Geriel)
  • V 30-tych rokoch minulého storočia mala vlajka USA 48 hviezd. Vo filme je však vidno aj terajšiu vlajku s 50-timi hviezdami. (MikaelSVK)
  • Seabiscuit a War Admiral byli pokrevní příbuzní. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno