Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Výborně hrající a dobře obsazení herci (vrcholem je mimořádný výkon Cate Blanchett) versus mizerný scénář, nabízející zde pouze ploché, jednorozměrné postavy. Když přidáme ódu na velmi procítěnou hudební kompozici Harryho Gregsona- Williamse (kvůli které jsem se na film podíval), a patetický konec, 3 hvězdy budou akorát. Příběh irské národní hrdinky volá po lepším zpracování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Téma novinářky, pokoušející se laskavě svírat pod krkem drogovou mafii, bylo pro mne dostatečně lákavé na to, abych se na snímek těšil. Jenže jakmile statečná novinářka po kulce v okně, důkladném proplesknutí ksichtíku, kulce v noze a výslovné hrozbě smrtí prohlásila, že se není čeho bát, tak jsem začal pochybovat o její svéprávnosti. Veronicu Guerin jsem do zhlédnutí snímku vnímal jako legendu, která něco dokázala, ale nyní jsem viděl naivní husu, které jsem ani nedokázal fandit. Čest její památce. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zvláštní chlapík ten Joel Schumacher. Můžete si na něj nadávat, jak chcete, ale když zrovna neleští bradavky na Batmanovském kostýmu, tak vytahuje z rukávu esa jako jsou Volný pád, 8 mm a nebo právě Veronica Guerin. Základním kamenem je pravdivý příběh velké statečnosti (Guerin například pár dní poté, co byla postřelena mluvila při přebírání ceny od Komise na ochranu novinářů o jiných novinářích, kterým v té době hrozilo vězení a né o sobě a svém zranění- mimochodem toto ve filmu vůbec není) , ale na druhou stranu se podle mého také jedná o příběh velké nezodpovědnosti, kdy Veronica vystavovala svoji rodinu do velikého rizika, i když to mělo vyšší cíl. A celým nosníkem filmu je pak úžasná Cate Blanchett, která ve filmu zastíní všechno ostatní. Za pochvalu ještě stojí podmanivá hudba a slušná kamera. Ale jedna hvězdička jde dolu za to, že Schumacher možná zbytečně začíná koncem (Já byl s osudem Veronicy dobře seznámen už před tím, takže mi to nijak nevadilo, ale jinak to musí ve finále zkazit zážitek) a také za to, že si člověk při drogovém pátrání občas vzpomene na slepce a jeho housle. Veronica Guerin je dojemný výlet do špinavých ulic Dublinu 90. let, který určitě stojí za pozornost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným námetom a navyše ak sú podľa skutočnosti potrebujú presne to, čo tento má. Kvalitného scenáristu, ktorý dané udalosti pekne sformuje a režiséra, ktorý vie silné filmy točiť. Tu však oba aspekty však zlyhávajú niekde na pol ceste, pretože šlapajú len na polovičné obrátky. To isté platí pre ten všade napchatý írsky hudobný motív. Spočiatku efektný, neskôr vyšiel nazmar. Ideálnou záplatou na to všetko je Cate Blanchett a udalosti, ktoré vo svojej roli predstavila svetu. Záver ma ale nechal chladným. A bol aj zbytočne rozvlečený. 60%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama